Κεντρική Διεθνή “Εξωπραγματική” η Μπαρτσελόνα

“Εξωπραγματική” η Μπαρτσελόνα

barcelona valladolid

barcelona-valladolid

Μια Μπαρτσελόνα να την… πιεις στο ποτήρι! Οι Καταλανοί ήταν “ισοπεδωτικοί” και διέσυραν εντός έδρας την Βαγιαδολίδ με 109-50 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Liga Endesa.

Οι “μπλαουγκάνα” έγραψαν ιστορία καθώς η διαφορά των 59 πόντων με την οποία κέρδισαν είναι μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ σε αγώνα της Liga Endesa. Την σεζόν 2010-2011 χρονολογείται η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη σε έκταση του σκορ όταν η Ουνικάχα Μάλαγα συνέτριψε την Μπανταλόνα με 111-55 (56 πόντοι). Κατά τα άλλα ήταν μία “εξωπραγματική” Μπαρτσελόνα η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Δημήτρη Χαριτόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 55-22 ενώ σε δύο δεκάλεπτα οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να πετύχουν μόλις 6 πόντους. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε με τους Καταλανούς να μοιράζουν συνολικά 33 (!) ασίστ, να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (44 έναντι 26), να σουτάρουν με ποσοστό 77% στα δίποντα (30/39) και 52% (12/23) στα τρίποντα. Επίσης έξι παίκτες τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Πρώτοι σκόρερ ήταν ο Άντε Τόμιτς και ο Έραζεμ Λόρμπεκ οι οποίοι σημείωσαν από 17 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα ο Ομάρι Τζόνσον διασώθηκε από τους ηττημένους με 20 πόντους ενώ ο Χαριτόπουλος πρόσθεσε 8 πόντους (4/9 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής. Στο μεταξύ ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκτός 12άδας αφού ταλαιπωρείται από ίωση και ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε να τον προφυλάξει και πήρε στην θέση του τον Μπραντ Όλεσον (2 πόντοι) που επέστρεψε μετά από δύο μήνες απουσίας.

Εύκολα η Ρεάλ

Στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 10-0 παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την εύκολη επικράτησή της με αντίπαλο την Ομπραντόιρο εντός έδρας (82-59). Οι Μαδριλένοι “πάτησαν γκάζι” από την δεύτερη περίοδο και μετά, επέβαλαν τον ρυθμό τους και με ηγέτη τον Σέρχιο Γιουλ (21 πόντοι) “καθάρισαν” την… μπουγάδα και διατήρησαν το αήττητο. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μάικ Μούσκαλα με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ την ώρα που ο Βασίλης Ξανθόπουλος πάτησε παρκέ για 19 λεπτά και τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους (1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Έχασε… έδαφος η Λαμποράλ Κούτσα

Η Μπανταλόνα κατέκτησε το πέμπτο φετινό ροζ φύλλο αφού έριξε στο… καναβάτσο τη Λαμποράλ Κούτσα εντός έδρας με 83-74. Ήταν η πέμπτη ήττα για τους Βάσκους που έχασαν… έδαφος στην “μάχη” που δίνουν να πλησιάσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η διαφορά έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 29-8 έβαλαν τις βάσεις για την σημαντική νίκη. Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Τζον Σούρνα με 18 πόντους. Καλύτερος παίκτης για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκα ήταν ο Σαν Εμετέριο με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Στο “νήμα” η Γκραν Κανάρια

Στο 7-3 ανέβασε το ρεκόρ της η Γκραν Κανάρια η οποία κέρδισε την Σαραγόσα εντός έδρας με 58-55 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Οι νησιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (33-24), στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αλλά οι γηπεδούχοι με “όπλο” την άμυνα πανηγύρισαν την νίκη με ηγέτη τον Μπεν Χάνσμπουργκ (15 πόντοι). Πρώτος σκόρερ για την Σαραγόσα που έπεσε στο 5-5 ήταν ο Τζόσεφ Τζόουνς με 14 πόντους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Φουενλαμπράδα – Μανρέσα (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…