Κεντρική Basket League Αγώνες Aπόλλων – Ελευσίνα 70-69

Aπόλλων – Ελευσίνα 70-69

apollon ilisiakos

apollon-ilisiakos

Την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πάτρας. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα επιβλήθηκε σε ματς – θρίλερ του Πανελευσινιακού με 70-69 και επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Πολ Χιλ, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, ευστοχώντας στις δύο τελευταίες ελεύθερες βολές που έκριναν την αναμέτρηση.

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Απόλλων Πάτρας. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Αμερικανούς Χιλ και Μπολντς προηγήθηκε με 13-7. Ωστόσο ο Πανελευσιανιακός αντέδρασε γρήγορα, βρίσκοντας πόντους στο πρόσωπο του Φαγιέ. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα της Ελευσίνας να προηγείται με 18-17, έπειτα από καλάθι του Τέρνερ.

Στη δεύτερη περίοδο ο πρώην άσσος του Απόλλωνα Τερνερ συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι και σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία του Αντώνη Μάτζαρη, οι σταχυοφόροι προηγήθηκαν με 35-31. Ωστόσο με τρομερό σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ο Απόλλωνας Πάτρας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 37-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Νίκου Βετούλα προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να ανοίξουν τη διαφορά, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο Πανελευσιανιακός κατάφερε να διατηρείται σε απόσταση βολής από τους πατρινούς και πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπολειπόμενος μόνο με ένα πόντο (52-51).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού. Η μπάλα είχε βαρύνει με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να βρίσκουν πολύ δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ο Χιλ με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα με 62-59 αλλά η αντίδραση της Ελευσίνας ήταν άμεση, καθώς με τρίποντο του Φαγίε έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Το προβάδισμα άλλαζε χέρια μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πολ Χιλ αποδείχθηκε ψυχρό αίμα και με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 70-69.

Απόλλωνας Πάτρας – Πανελευσιανιακός 70-69
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Σώμος – Μαγλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-35, 52-51, 70-69.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Χιλ 18 (3), Καπερώνης 1, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 15 (10 ριμπ), Λιανός 8 (2), Οικονομόπουλος, Μολφέτας 3 (1), Ζαφείρης, Χοτ 3 (1), Μπολντς 13, Αργυρόπουλος 5, Πέτροβιτς 3 (1).
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 4 (6 ασ.), Παπαμακάριος 13 (3), Αράπης, Ράλεϊ – Ρος 10 (1), Τζόουν 5, Φαγιέ 17 (2 τρίπ., 14 ριμπ.), Τέρνερ 16 (9 ριμπ.), Μάντζαρης 7 (1), Αβραμίδης, Mελισσαράτος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …