Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα αποτελέσματα (vid)

Τα αποτελέσματα (vid)

jasikevicius layup

jasikevicius-layup

Σίμον στην Κρήτη, Σίμον και στη Ρωσία…
Με τρίποντο του Κροάτη γκαρντ της Λοκομοτίβ Κούμπαν, το συγκρότημα του Εβγκένι Πασούτιν κατάφερε να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια της Λαμποράλ Κούτσα και να επικρατήσει με 85-84 φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ντέρικ Μπράουν με 23 πόντους (10/11 δίποντα) και ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Κρούνοσλαβ Σίμον με 19 πόντους.

Δεύτερη νίκη για τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Το συγκρότημα του Σαούλιους Στομπέργκας, πατώντας τέρμα το γκάζι στην τρίτη περίοδο, έκαμψε την αντίσταση της Μπάμπεργκ επικρατώντας με 91-81. Εκπληκτικός για τους Λιθουανούς ο Τζάστιν Ντέντμον με 18 πόντους και 4/4 τρίποντα.

To τρένο της Φενέρμπαχτσε δεν σταματάει με τίποτα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δίχως να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, επικράτησε εύκολα της Ναντέρ με 83-66 κάνοντας άλλο ένα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Κορυφαίος για τους νικητές, ο συνήθης ύποπτος Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Σεφτέ στις νίκες για τη Σιένα. Το συγκρότημα του Μάρκο Κρέσπι με δίποντο του Τζέφρι Βιγκιάνο στην εκπνοή του αγώνα, απέδρασε από την Ανδαλουσία, επικρατώντας της Ουνικάχα Μάλαγα με 75-73. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Ιταλούς, ο Έρικ Γκριν και ο Ντάνιελ Χάκετ που πέτυχαν  20 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αν και δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους, επικράτησε στο τέλος εύκολα της Μπουντιβέλνικ στην Ουκρανία με σκορ 84-74. Κορυφαίος για τους Καταλανούς ο Άντε Τόμιτς, ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια πετυχαίνοντας 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα:
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Λαμποράλ Κούτσα 85-84
Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάμπεργκ 91-81
Φενέρμπαχτσε – Ναντέρ 83-66
Ουνικάχα Μάλαγα – Σιένα 73-75
Μπουντιβέλνικ – Μπαρτσελόνα 74-84

“Δια χειρός” Σίμον… τέταρτη νίκη για Λοκομοτίβ Κούμπαν

hodge-layup

Έχοντας τον Ντέρικ Μπράουν σε τρελά κέφια, η Λοκομοτίβ Κούμπαν ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χτίζοντας γρήγορα μία διαφορά της τάξεως των οκτώ πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-13). Η Λαμποράλ Κούτσα ωστόσο μπήκε αποφασισμένη στη δεύτερη περίοδο με σκοπό να μην αφήσει τους Ρώσους να ανοίξουν περισσότερο τη διαφορά. Με αιχμές του δόρατος, τον Αντρές Νοτσιόνι και τον Βάλτερ Χοτζ, το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε όργια στην επίθεση σημειώνοντας 29 πόντους και έκλεισε το ημίχρονο, έχοντας πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά στο σκορ καθώς προηγήθηκε με 42-40.

Στην επανάληψη, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τη Λαμποράλ Κούτσα πήρε ο Τίμπορ Πλάις ο οποίος έκανε πάρτι κάτω από τη ρακέτα των Ρώσων ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά πόντους (51-44). Ωστόσο το συγκρότημα του Εβγκένι Πασούτιν αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Κρούνοσλαβ Σίμον έφερε τούμπα την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 61-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κατέληγε στα χέρια των παικτών του Σέρτζιο Σκαριόλο, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται με 83-75 στο 37′. Με απίστευτο σερί όμως 10-1 η Λοκομοτίβ Κούμπαν έκλεψε τη νίκη από τους Βάσκους. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα τρίποντο του Κρούνοσλαβ Σίμον επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ένα άστοχο δίποντο του Βάλτερ Χοτζ στην εκπνοή του παιχνιδιού. Το τελικό 85-84 διατήρησε τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου, βάζοντας σε μπελάδες πρόκρισης τους Ισπανούς.

Λοκομοτίβ Κούμπαν – Λαμποράλ Κούτσα 85-84
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Λότερμοσερ – Κοβάλσκι.
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-42,61-58, 85-84.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Πασούτιν): Μπράουν 23, Ουίλιαμς 13 (9 ασ.), Χέντριξ 8 (9 ριμπ.), Καλνιέτις 4, Μπίκοφ 4, Γιασάιτις 4 (1), Ζούμπκοφ 4, Ζουκανένκο 2, Σιμόν 19 (3), Γκριγκόριεφ, Λικόντεϊ 3 (1), Μάριτς 1.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Πλάις 15 (10 ριμπ), Καουκένας, Κελάτι 10 (1), Σαν Εμετέριο ,Μαϊνόλντι, Χοντζ 12 (1), Γέλινεκ 6 (2), Νοτσιόνι 15 (7 ριμπ.), Μπιέλιτσα 16 (2), Ερτέλ 10.

Ζευγάρωσε τις νίκες η Ζαλγκίρις Κάουνας

pocius-gavel

Εκρηκτικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί με τον εκδηλωτικό κόσμο στο πλευρό τους επέβαλλαν το ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 23-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα των παικτών του Σαούλιους Στομπέργκας στη δεύτερη περίοδο. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο με αποτέλεσμα οι εκρηκτικοί Αμερικανοί της Μπάμπεργκ να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και να προσφέρουν σκορ και θέαμα. Οι παίκτες του Κρις Φλέμινγκ με την πιεστική τους περιφερειακή άμυνα κατάφεραν να ισοφαρίσουν τους Λιθουανούς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39-39).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Καταιγιστικοί οι παίκτες της Ζαλγκίρις Κάουνας έστειλαν τη διαφορά στο +17 (65-48) με τους Γερμανούς απλά να παρακολουθούν το πάρτι που είχαν στήσει οι παίκτες του Σαούλιους Στομπέργκας. Η λήξη της τρίτη περιόδου βρήκε τους Λιθουανούς να προηγούνται με 69-54 και να έχουν βάλει γερές βάσεις για τη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Γερμανοί προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την έκταση της ήττας τους με το τελικό 91-81 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τους Λιθουανούς που αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Γερμανών.

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάμπεργκ 91-81
Διαιτητές: Μπούλτο – Λόπες – Νταβίντοφ.
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 39-39, 69-54, 91-81.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Στομπέργκας): Πότσιους 6 (2), Λιπκεβίτσιους 7 (1), Βένε 2, Κλιμαβίτσιους 2, Λιπκεβίτσιους 7 (1), Γιανκούνας 8 (9 ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 3 (1), Ντέτμον 18 (4), Μιλάκνις 6 (2), Λαβρίνοβιτς 7 (1), Γιαφτόκας 10 ( 8 ριμπ.).
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Φλέμινγκ): Γκόλντσμπερι 6 (2), Σάντερς 7 (1), Ράιτ 6, Τάντα, Νέουμαν 2, Φορντ 8 (1), Μάρκοτα, Τζέικομπσεν 3 (1), Γκαβέλ 7 (1), Σμιθ 10 (2), Ζίρμπες 5.

Ασταμάτητη… Φενέρμπαχτσε

vidmar-hook

Δε συνάντησε δυσκολία απέναντι στη Μπαρτσελόνα και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπως είναι φυσικό η άσημη αλλά εξαιρετικά μαχητική Ναντέρ δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι πρωταθλητές Γαλλίας κατάφεραν να μείνουν στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 23-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Τούρκοι με πρωταγωνιστή τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους, έλεγξαν το παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας μπροστά στο σκορ με 44-32.

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε δραματικά. Η Ναντέρ προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ αλλά ουδέποτε κατάφερε να γίνει απειλητική.

Ανεβάζοντας την απόδοση τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι κατάφεραν αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Πασκάλ Ντοναντιέ να γνωρίσει την ήττα με 83-66.

Φενέρμπαχτσε – Ναντέρ 83-66
Διαιτητές: Τσερέμπουχ – Τσεμπίσεφ – Κορτές.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 44-32, 58-50, 83-66.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 10 (2) Μπιέλιτσα 15 (2), Μαχμούτογλου 5 (1), Κλέιζα 9, Βίντμαρ 4 ( 9 ριμπ.), Ζόριτς 4, Μπογντάνοβιτς 20 (2), Πρέζλιτς 16, Σιπάχι.
ΝΑΝΤΕΡ (Ντοναντιέ): Νζεουλί, Ζουντίθ 2, Τζαιτέ 4, Μίτσαμ 3 (1), Λάιτι 4, Γκλαντίρ 10 (2), Φόστερ 6 (2), Ντάνιελς 13 (1), Τραορέ 20, Τόμας 4, Πασκάλ.

“Έσπασε το ρόδι”… στο τέλος η Σιένα

eric-green-siena-malaga

Αποφασισμένη να πετύχει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, μπήκε η Σιένα στο παρκέ της Martin Carpena arena. Οι Ιταλοί, με μπροστάρη στην επίθεση τον Ντάνιελ Χάκετ, κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-18. Η χαρά για το συγκρότημα του Μάρκο Κρέσπι δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Ουνικάχα Μάλαγα μπήκε πολύ δυνατά στη δεύτερη περίοδο και με αντεπίθεση διαρκείας, έφερε τούμπα το παιχνίδι. Οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με 41-39.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Η Σιένα δεν άφηνε την Ουνικάχα Μάλαγα να ξεφύγει με τίποτα στο σκορ με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να πάνε στην τελευταία περίοδο, προηγούμενοι με βραχέα κεφαλή (64-63).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα προηγήθηκε με έξι πόντους (72-66) χάρη σε καλάθι του Ράιαν Τόλσον στο 36′. Οι Ιταλοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με ένα σερί 7-0, προσπέρασαν τους Ισπανούς και μπήκαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όντας μπροστά στο σκορ με 73-72. Μία βολή του Νικ Κάνερ- Μέντλεϊ έφερε τις δύο ομάδες στα ίσια και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, ο Τζέφρι Βιγκιάνο με καλάθι δύο πόντων στην εκπνοή του αγώνα χάρισε την πολύτιμη νίκη στη Σιένα.

Ουνικάχα Μάλαγα – Σιένα 73-75
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς – Κορομηλάς – Μαέστρε.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-39, 64-63, 73-75.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Βιδάλ, Κάλογουεϊ 3 (1), Σουάρεθ 4 (1), Γκρέιντζερ 15 (2), Βάσκεθ, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 16, Χετσμάγιερ 4, Τόλσον 7 (1), Στίματς 4, Κάνερ- Μέντλεϊ 18 (1)
ΣΙΕΝΑ (Κρέσπι) : Βιτζιάνο 12 (2), Χάντερ 4, Ροτσέστι, Κάρτερ 10 (2), Ρες 6 (2), Όρτνερ 4, Χάκετ 19 (1), Γκριν 20 (2), Κούρνοου.

 Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για Μπάρτσα

dorsey-dunk-barcelona

Εξαιρετικά ποιοτικό πρώτο εικοσάλεπτο πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία. Η Μπουντιβέλνικ κατάφερε μέσα από την επίθεση της, να κοιτάξει στα μάτια την Μπαρτσελόνα και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 48-46. Οι 94 πόντοι που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, μαρτυρούν πως οι δύο ομάδες έπαιζαν άμυνα με τα μάτια.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο.Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να παίξει άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπουντιβέλνικ να σκοράρει μόνο οκτώ πόντους στην τρίτη περίοδο. Οι Καταλανοί κατάφεραν να πάνε στο καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, τέταρτο δεκάλεπτο, με έξι πόντους διαφορά (62-56).

Στην τελευταία περίοδο το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν απλά ανώτερο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους Ουκρανούς που πήγαν εξαιρετικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 84-74, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και δείχνοντας ότι ξεπερνάει το αρχικό ντεφορμάρισμα.

Μπουντιβέλνικ – Μπαρτσελόνα 74-84
Διαιτητές: Ζιεμπλίκι – Αναστόπουλος – Νουράν.
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 48-46, 56-62, 74-84.
ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (Μπαγκάτσκις): Λαβρίνοβιτς 21 (3), Γκορμπένκο 2, Στρέλνιεκς 2, Ανισίμοβ 2, Ντάουνς 7, Μίναρντ 2, Σάμερς 14, Axέρν 14 (3), Σαλένγκα 10.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 16, Σάντα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15 (1), Παπανικολάου 4, Χεζόνια, Λάμπε 12, Νάχμπαρ 11 (1), Τόμιτς 18.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…