Κεντρική Διεθνή Τέταρτη νίκη για Λιέτουβος

Τέταρτη νίκη για Λιέτουβος

gecevicius lietuvos

gecevicius-lietuvos

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη “άλωσε” το Ντόνετσκ, επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 89-68 και σημείωσε την τέταρτη νίκη της στην βαλτική λίγκα σε έξι αγώνες.

Η λιθουανική ομάδα την οποία φιλοξενεί ο Παναθηναϊκός την προσεχή Πέμπτη (21/11) για την έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα έκανε μία καλή προπόνηση απέναντι στους Ουκρανούς και με εξαιρετική παρουσία σε τρία δεκάλεπτα έφτασε στο εύκολο διπλό. Αν εξαιρεθεί η τρίτη περίοδος όπου η Ντόνετσκ προσωρινά αντέδρασε (επιμέρους σκορ 16-11) οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν ενώ ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (29-17 το επιμέρους σκορ) έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ.

Ο Γλυνιαδάκης αγωνίστηκε 8 λεπτά και σημείωσε 2 πόντους (1/1 δίποντα). “Αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ήταν ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 18 πόντους. Από τους γηπεδούχους που υπέστησαν την δεύτερη ήττα τους στην σεζόν ξεχώρισε ο Μπέρναρντ Κινγκ (14 πόντοι, 7 ασίστ).

Διψήφιος ο Καλάθης αλλά…

Την τέταρτη ήττα της στην σεζόν γνώρισε η Αστάνα του Πατ Καλάθη η οποία έχασε εκτός έδρας από την Τσμόκι Μινσκ με 82-68. Ο ομογενής φόργουορντ ήταν διψήφιος αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την μοίρα της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους (2/4 βολές, 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Οι γηπεδούχοι πήραν εύκολα το ροζ φύλλο αφού πρώτα επέβαλαν τον νόμο τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίος ήταν ο Μπράνκο Μίρκοβιτς με 14 πόντους.

Εύκολα η Λοκομοτίβ

Το ρωσικό ντέρμπι στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ της Σπαρτάκ και την Λοκομοτίβ Κούμπαν βρήκε νικήτρια την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με 64-54. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 34-17 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στη συνέχεια συντήρησαν την διαφορά για να φτάσουν εύκολα στο 4-2. Ο Ντέρικ Μπράουν με 15 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ καλύτερος παίκτης για την αντίπαλο του Πανιωνίου στο Eurocup ήταν ο Στίβεν Μπερτ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στο “νήμα” κατάφερε η Κράσνι Βόλγκογκραντ να επιβληθεί εντός έδρας της Νεπτούνας με 96-95 και να ανεβάσει το ρεκόρ της στο 3-3. Αντίθετα ήταν η πέμπτη ήττα για την αντίπαλο του Πανιωνίου στο Eurocup. Ο Ράντι Καλπέπερ (27 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν αυτός που με κάρφωμα χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ουίλι Ντιν με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Μάριους Ρουνκάουσκας ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Λιθουανούς με 25 πόντους.

Τρίτη νίκη και για την Νίζνι η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Νίμπουργκ (85-70). Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 47-29 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια κράτησαν άνετα αυτή την διαφορά. Ο Σέμεν Αντόνοφ (17 πόντοι) και ο Πετρ Γκουμπάνοφ (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) ήταν οι πρωταγωνιστές για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Χίμκι – Αζόβμας 85-57 (16/11)
Ρίγα – Κράσνιε Κρίλια 80-77 (16/11)
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Λοκομοτίβ Κούμπαν 54-64
Τσμόκι Μινσκ – Αστάνα 82-68
Ντόνετσκ – Λιέτουβος Ρίτας 68-89
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Νεπτούνας 96-95
Νίμπουργκ – Νίζνι 70-85
Τουρόφ – Ενισέι (18/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…