Κεντρική Διεθνή Συνεχίζει ακάθεκτη η Ούνικς

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ούνικς

kaimakoglou unics lokomotiv

kaimakoglou-unics-lokomotiv

Με σπουδαίο μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα η Ούνικς Καζάν έριξε στο… καναβάτσο την Λοκομοτίβ Κούμπαν εκτός έδρας με 66-53 και έκανε το 5-0 για την βαλτική λίγκα.

Η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου, του Νίκου Ζήση και του Ίαν Βουγιούκα συνεχίζει ακάθεκτη την αήττητη πορεία της τόσο στην βαλτική λίγκα όσο και στο Eurocup όπου έχει “τέσσερα στα τέσσερα”. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… φουριόζοι στο ματς και με “όπλο” την πολύ πιεστική άμυνα πήραν… κεφάλι με 21-6 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Ούνικς ήταν ανώτερη και έφυγε με το διπλό.

Ο Ζήσης έπαιξε 26 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους (0/1 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα. Ο Καϊμακόγλου πρόσθεσε 9 πόντους (1/2 βολές, 4/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής. Ο Βουγιούκας δεν αγωνίστηκε λόγω του περιορισμού του αριθμού των ξένων παικτών. Ο Άντριου Γκούντελοκ (27 πόντοι) ήταν η “αιχμή του δόρατος” για το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ρίτσαρντ Χέντριξ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ήττα για Καλάθη

Δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στην βαλτική λίγκα η Αστάνα του Πατ Καλάθη η οποία γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Κράσνι Βόλγκογκραντ με 103-88. Ο ομογενής φόργουορντ έπαιξε λίγο και δεν μπόρεσε να φανεί. Συγκεκριμένα πάτησε παρκέ για 2 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα όπου έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει σουτ ενώ είχε 1 ασίστ και 1 λάθος.

Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι πήραν το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο με αυτή την “κατοστάρα” χάρη στην πολύ καλή εμφάνισή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 33-22). Κορυφαίος ήταν ο Ράντι Καλπέπερ με 30 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Λίονελ Ρας με 23 πόντους ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους πρωταθλητές Καζακστάν που πλέον έχουν ρεκόρ 2-3.

“Άλωσε” την Τσεχία η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη έφυγε με το διπλό από την Τσεχία καθώς “άλωσε»” την έδρα της Νίμπουργκ με 76-61. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 38-22 έβαλαν τις βάσεις για την τρίτη φετινή τους νίκη στην λίγκα. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε 7 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και σημείωσε 2 πόντους (0/2 βολές, 1/2 δίποντα), πήρε 2 ριμπάουντ και έκανε 1 λάθος. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 20 πόντους (4/7 τρίποντα) ήταν εξαιρετικός για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκα. Ο Ράντοσλαβ Ράντσικ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ “πάλεψε” για τους γηπεδούχους αλλά χωρίς αντίκρισμα…

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Αζόβμας – Τσμόκι Μινσκ 67-74 (9/11)
Τριούμφ – Ρίγα 73-72 (9/11)
Νίζνι – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 73-67 (9/11)
Κράσνιε Κρίλια – Νεπτούνας 79-72 (9/11)
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Ούνικς Καζάν 53-66
Κράσνι Βόλγκογκραντ – Αστάνα 103-88
Νίμπουργκ – Λιέτουβος Ρίτας 61-76
Ενισέι – Ντόνετσκ (11/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…