Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στη Βιτόρια… για την πρόκριση

Στη Βιτόρια… για την πρόκριση

gist pao laboral grammateia tasoulas

gist-pao-laboral-grammateia-tasoulas

Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Λαμποράλ Κούτσα στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής. Ο Αντρές Νοτσιόνι αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για τους Βάσκους, ενώ από πλευράς πρασίνων ο Στεφάν Λάσμε θα ταξιδέψει στην Ισπανία με τη συμμετοχή του να θεωρείται αμφίβολη.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, την Πέμπτη η Λιέτουβος Ρίτας αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβ Κούμπαν σε ένα παιχνίδι με “χαρακτήρα τελικού” για τους Λιθουανούς, καθώς σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Στο άλλο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, στον απόηχο της επικείμενης μεταγραφής του Βασίλη Καββαδά, υποδέχεται στο ΣΕΦ την Γαλατασαράι, με στόχο να πετύχει την 17η συνεχόμενη νίκη του. Για τον ίδιο όμιλο, η φορμαρισμένη Ζιελόνα Γκόρα θα διασταυρώσει τα ξίφη της στην Πολωνία με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα, με το νικητή του ζευγαριού να παίρνει μεγάλο προβάδισμα σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Τέλος, στις αναμετρήσεις που κλείνουν το πρόγραμμα της αυριανής μέρας, η αήττητη Ρέαλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στην έδρα της Μπάμπεργκ, ενώ η Ναντέρ φιλοξενεί την Παρτιζάν στο ντέρμπι πρόκρισης του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας.

Την Παρασκευή (29/11) το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανοίγει η ουκρανική Μπουντιβέλνικ, υποδεχόμενη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο. Το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι με νίκη σε αυτό το παιχνίδι εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του στην επόμενη φάση.

Η Ανατολού Εφές, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες της, φιλοδοξεί να επανέλθει στις νίκες με αντίπαλο την ανεβασμένη ψυχολογικά Στρασμπούρ, ενώ για τον τρίτο όμιλο η Σιένα ψάχνει τη μεγάλη νίκη απέναντι στη ντεφορμέ  Μπάγερν Μονάχου.

Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας θα πέσει με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Φενέρμπαχτσε. Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ – με τον Έραζεμ Λόρμπεκ στη σύνθεση της για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν – φιλοδοξεί να σταματήσει τη ξέφρενη πορεία της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να την υποχρεώσει στην πρώτη φετινή ήττας της στη διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου
(19:30) Λιέτουβος Ρίτας – Λοκομοτίβ Κούμπαν
(20:00) Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι Τελ Αβίβ
(20:00) Ζιελόνα Γκόρα – Ουνικάχα Μάλαγα
(21:00) Ολυμπιακός – Γαλατασαράι
(21:45) Μπάμπεργκ – Ρεάλ Μαδρίτης
(22:00) Ναντέρ – Παρτιζάν

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
(18:00) Μπουντιβέλνικ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(19:30) Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο
(20:15) Αναντολού Εφές – Στρασμπούρ
(21:15) Σιένα – Μπάγερν Μονάχου
(21:45) Λαμποράλ Κούτσα – Παναθηναϊκός
(22:00) Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…