Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στήριξη στους πληγέντες

Στήριξη στους πληγέντες

euroleague one team

euroleague one team

Ο τυφώνας Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες έχει κινητοποιήσει όλο τον κόσμο που σπεύδει να συμπαρασταθεί στα χιλιάδες θύματα (υπολογίζοντα σε πάνω από 10.000) που άφησε πίσω της αυτή η καταστροφή.

Η οικογένεια της Ευρωλίγκα λειτουργώντας ως “μία ομάδα“, όπως είναι το… σλόγκαν της (ONE TEAM) αποφάσισε να κινηθεί προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο της τους πληγέντες. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η τραγωδία στις Φιλιππίνες μας καλεί όλους να αφιερώσουμε τις σκέψεις μας και τις προσευχές μας στα θύματα αλλά επίσης πρέπει όλοι κάτι να κάνουμε κάτι για τους βοηθήσουμε να επανέλθουν. Όλοι ξέρουμε ότι τα κλαμπ, οι χορηγοί, οι συνεργάτες, οι οπαδοί θα σταθούν στο πλευρό αυτής της χώρας της οποίας εθνικό σπορ είναι το μπάσκετ”.

Όλοι οι αγώνες που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή για την πέμπτη αγωνιστική της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν αφού πρώτα κρατηθεί σε όλα τα γήπεδα ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων από τον τυφώνα. Επίσης η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τις προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού καθώς θα δώσει ένα ευρώ σε κάθε θεατή που θα παρακολουθήσει τους 12 αγώνες της 5ης αγωνιστικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωλίγκα συγκέντρωσε 65.349 ευρώ το 2010 τα οποία έδωσε στους πληγέντες από το σεισμό στην Αϊτή. Οι δωρεές που θα αρχίσουν από Τετάρτη (13/11) θα γίνονται μέσω του www.one1team.org.

Ο Πέτγουεϊ στο ONE TEAM

petway_one_team

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της στήριξης και της συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ONE TEAM της Ευρωλίγκα .

Στο δημόσιο αυτό σχολείο εκπαιδεύονται περίπου 170 έφηβοι ηλικίας 14-16 χρονών οι οποίοι πάσχουν από νοητική στέρηση και προσπαθούν να αποκτήσουν επαγγελματική εξειδίκευση σε ορισμένες ειδικότητες. Έτσι λοιπόν μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μία σειρά από δραστηριότητες με την συμμετοχή του πρεσβευτή της ONE TEAM, Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός άσος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ανυπομονώ να γνωρίσω και να βρεθώ στο παρκέ με όλα αυτά τα παιδιά. Τους υπόσχομαι ότι θα μοιραστούμε μοναδικές και πολύ ωραίες εμπειρίες. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός αποτελούν μοναδική πηγή δύναμης και έμπνευσης για όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …