Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Σαν στο σπίτι μας…”

“Σαν στο σπίτι μας…”

pedoulakis astana

pedoulakis-astana

Η ώρα για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα έφτασε καθώς οι “πράσινοι” υποδέχονται αύριο (07/11, 21:30) στα “Δύο Αοράκια” τη Λοκομοτίβ Κούμπαν για την τέταρτη αγωνιστική. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν φείδεται… προβλημάτων καθώς οι Ραμέλ Κάρι και Μάικ Μπράμος ταλαιπωρούνται από ιώσεις.

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος μίλησε απόψε από την Κρήτη για το αυριανό παιχνίδι με τους Ρώσους, αναφέρθηκε στη δυσκολία της αναμέτρησης, την… περιοδεία του Παναθηναϊκού σε Κύπρο και Κρήτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μετακόμιση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη: “Πήραμε την απόφαση να παίξουμε ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας στην Κρήτη γιατί ήμασταν εξ’ αρχής βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος. Στο νησί γενικότερα και ειδικότερα στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός έχει πολύ κόσμο και είμαι σίγουρος πως θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας κάνει να αισθανθούμε οικεία, όπως συνέβη και στην Κύπρο. Οι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης”.

Για τη Λοκομοτίβ Κούμπαν: “Η Λοκομοτίβ Κούμπαν είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ και επιθετικό ταλέντο. Εμείς είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Αν το παιχνίδι πάει πολύ ελεύθερα, η Λοκομοτίβ θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Εφόσον πάει περισσότερο στις επαφές θα έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο καθώς είμαστε μια περισσότερο αμυντικογενής ομάδα”.

Για τα προβλήματα απουσιών: “Παράλληλα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα του Κάρι, ο οποίος παραμένει κλινήρης με πυρετό. Εφόσον τον αφήσει ο πυρετός θα έρθει αύριο μαζί μας. Επίσης, και ο Μπράμος ταλαιπωρείται πάλι από μια ίωση. Ενδεχόμενη απουσία του θα μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στα γκαρντ. Κάθε παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό και ιδιαίτερο. Μέχρι στιγμής είδαμε πολλά αποτελέσματα και διαφορές τις οποίες δεν περιμέναμε. Ακόμη είναι νωρίς και οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Είναι μια επίπονη δοκιμασία, ένας μαραθώνιος που πρέπει να διανύσουμε”.

Για το ρεκόρ του Δημήτρη Διαμαντίδη στη Basket League ΟΠΑΠ: “Οι ασίστ έρχονται μέσα από τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο Δημήτρης. Κοιτάζει το όφελος του συνόλου και όχι το δικό του. Έχω ξαναπεί πολλές φορές πως είναι πρότυπο για τους νέους. Μεγάλος παίκτης και οι ηγέτης σε όλα τα αθλήματα είναι εκείνος που εκμεταλλεύεται σωστά τους συμπαίκτες του. Τέτοιος είναι ο Δημήτρης…”.

Για τη συχνή παρουσία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη λόγω των αγώνων (επίσημων και ανεπίσημων) που δίνει στο νησί: “Στην ουσία φέτος έχουμε παίξει περισσότερα ματς στην Κρήτη παρά στο ΟΑΚΑ. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε και πάλι εδώ. Η αλήθεια είναι πως όλοι στο τμήμα είναι άκρως καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ταξίδια. Πολλοί παίκτες έχουν ενοχλήσεις στα πόδια από τις δεκάδες ώρες πτήσεις. Τα 80 ματς που δίνουν οι ομάδες αυτού του επιπέδου μέσα σε μια σεζόν είναι πάρα πολλά. Αν προσθέσουμε και αυτά των Εθνικών Ομάδων, τότε μιλάμε για τα πιο πολλά παιχνίδια σε όλα τα σπορ. Μας λείπει το γήπεδό μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Όπως συνέβη στην Κύπρο, έτσι και εδώ είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει και θα μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας”.

Για τα “Δύο Αοράκια”: “Το γήπεδο σε ό,τι αφορά το εξωτερικό κομμάτι αλλά και τους εσωτερικούς του χώρους είναι πολύ καλό. Δυστυχώς, όμως, διαπίστωσα πως το παρκέ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, λόγω κακής συντήρησης. Η Κρήτη, απ’ όπου κατάγομαι κιόλας, είναι ένα πανέμορφο νησί. Το πιο εύκολο μέσο για να το διαφημίσουμε είναι αθλητισμός. Πάρτε το παράδειγμα της Λιμόζ, που είναι ένα μικρό χωριό και μέσα από το μπάσκετ έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη…”.

Για το πόσο εφικτό είναι να γίνει το Triple Crown: “Στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τέτοιους στόχους. Ούτε ο πρόεδρος. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια προσπάθεια να είναι ανταγωνιστικός. Είμαστε σε μια διαδικασία να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα με βάση της Έλληνες παίκτες, έχοντας πάντα τη βοήθεια των παλιών αλλά και της τεχνογνωσίας που έχουμε ως χώρα στο μπάσκετ. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με το παρελθόν. Εμείς μιλάμε με τη λογική. Η ομάδα που αντιμετωπίζουμε αύριο έχει σχεδόν το τριπλάσιο μπάτζετ. Δεν παίζουμε μόνοι μας”.

Για την εντός έδρας ήττα της Λοκομοτίβ Κούμπαν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν μια βδομάδα: “Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα η Ευρωλίγκα. Και η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στην έδρα της. Αυτό δεν λέει κάτι. Στο φαγητό μας μένει η τελευταία γεύση, έτσι και στο μπάσκετ. Προερχόταν από συνεχή ταξίδια και ήταν κουρασμένη, γι’ αυτό και δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια, ενώ παράλληλα ήταν άστοχη. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…