Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Πρόκληση η… χημεία”

“Πρόκληση η… χημεία”

tabakis filippos

tabakis-filippos

Το ντεμπούτο του Φίλιππου Ταμπάκη στον πάγκο του Αιγάλεω ήταν ιδανικό αφού ο νεαρός τεχνικός γεύτηκε τη χαρά της νίκης με το “Σίτι” απέναντι στην Ελευθερούπολη (86-78). Ο προπονητής των “κυανόλευκων” μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την συνεργασία του με το “Σίτι“, την πρόκληση που έχει μπροστά του αλλά και για το ρόστερ της ομάδας που είναι από τα πιο νεανικά στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την ομάδα του Αιγάλεω: “Μετά τη λύση της συνεργασίας μου με την Πεντέλη, θεώρησα ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να βρω τον επόμενο σταθμό μου. Με εξέπληξε ευχάριστα η επικοινωνία που είχε μαζί μου ο Δημήτρης Καρβέλας και η πρόσκλησή του να συζητήσουμε για την πιθανή μας συνεργασία. Στην συνάντηση που κάναμε θέσαμε επί τάπητος όλα τα ζητήματα και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Τα συναισθήματα που προκύπτουν είναι έντονα.

Έπειτα από μια άψογη συνεργασία 2 ετών με την ομάδα της Πεντέλης, συνεργασία που συνοδεύτηκε από την επιτυχία της ανόδου στις Εθνικές Κατηγορίες, είναι φυσικό να χρειάζεσαι λίγο χρόνο προσαρμογής στα νέα επαγγελματικά δεδομένα που παρουσιάζονται. Η νέα μου ομάδα το Αιγάλεω, με το καλημέρα με έκανε να αισθανθώ οικεία κυρίως από την συμπεριφορά των παικτών και των ανθρώπων που περιβάλουν την ομάδα”.

Για την πρόκληση να εργαστεί στη Β’ εθνική: “Κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτή η πρόκληση. Ξεκίνησα ως προπονητής από τα τμήματα υποδομής του Ηλυσιακού και είχα την τύχη να κοουτσάρω την ομάδα που με ανέδειξε σε επίπεδο Α2, πολύ νωρίς στην προπονητική μου πορεία. Μετά από εκείνη τη χρονιά, πέρασα αρκετά χρόνια στο ερασιτεχνικό επίπεδο.

Σήμερα βρίσκομαι στον πάγκο μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ, μιας ομάδας που παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν έχει απαιτήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι μου δίνεται μια ευκαιρία να δουλέψω σε ένα επίπεδο που το παιχνίδι είναι πιο ποιοτικό από αυτό στην Γ Εθνική και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει του στόχους της. Δεν το βλέπω σαν κάτι διαφορετικό, απλά η χημεία αυτής της ομάδας κρύβει μια πρόκληση”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Το ρόστερ πρέπει να είναι το πιο νεανικό στην κατηγορία. Πέντε παίκτες μας είναι και αθλητές του εφηβικού τμήματος. Τρεις είναι κάτω των 22 ετών. Συμπληρώνουν την παρουσία των Πέρβι, Μέλνικς, Κορρέ, Τόλια και Σταμάτη (που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είναι σε όλες τις προπονήσεις της ομάδας).

Φυσικός ηγέτης και αρχηγός στην ομάδα είναι ο Χριστόδουλος Καράβολας που με την εμπειρία και το ταλέντο του βοηθάει τους νεαρούς αθλητές στην δύσκολη αποστολή τους στην Β Εθνική. Όλοι οι αθλητές είναι παιδιά που πιστεύουν στην σκληρή δουλειά και είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι. Μοναδικό ίσως πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπειρίας, χάντικαπ που καλύπτεται από την διάθεση και τον μαχητικό χαρακτήρα τους”.

Για τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα: “Είναι γνωστό σε όλους ότι το Αιγάλεω διαθέτει από τους πιο φανατικούς οπαδούς. Είναι ο έκτος παίκτης και πραγματικά έχουν βοηθήσει πολύ, ειδικά τους πιτσιρικάδες να χτίσουν νοοτροπία νικητή. Είναι σημαντικός παράγοντας για την πορεία της ομάδας μιας και μας δίνουν ώθηση στις προσπάθειές μας και το κυριότερο είναι, ότι η αγάπη τους για την ομάδα, είναι ανεξάρτητη αποτελέσματος.

Στις περισσότερες ομάδες το γήπεδο γεμίζει όταν η ομάδα πρωταγωνιστεί βαθμολογικά. Στο Αιγάλεω οι οπαδοί μας είναι εκεί ότι κι αν συμβαίνει για να υποστηρίξουν τις προσπάθειές μας. Τους ευχαριστούμε γι αυτό και θα προσπαθήσουμε να τους το ανταποδώσουμε παίζοντας ωραίο μπάσκετ”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Πρώτος στόχος και ίσως ο σημαντικότερος, είναι να “μεγαλώσουμε” σωστά την ταλαντούχα αυτή φουρνιά των πιτσιρικάδων ούτως ώστε να στελεχώσουν στο μέλλον σε πρωταγωνιστικό επίπεδο την ομάδα. Να τους γεμίσουμε εικόνες κι εμπειρίες και να τους προετοιμάσουμε για τις επόμενες χρονιές.

Από βαθμολογικής άποψης, πρώτο μέλημά μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία το συντομότερο δυνατόν και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Τέλος φιλοδοξούμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…