Κεντρική NBA NCAA Πρωτοετής… ηγέτης ο “Δημακό”

Πρωτοετής… ηγέτης ο “Δημακό”

dimakopoulos irvine

dimakopoulos-irvine

Πέρσι είχαμε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, φέτος έχουμε τον Γιάννη Δημακόπουλο!…
Ο Έλληνας σέντερ φαίνεται πως μπήκε… φουριόζος στο NCAA καθότι, αν και πρωτοετής, δείχνει μέρος του ταλέντου του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος του UC Irvine στη νίκη επί του Pacifica (110-73) αφού στα δεκαοχτώ (18) λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ σημείωσε 16π. (5.7δίπ., 1/2τρίπ., 3/4βολ.) και κατέβασε 5ριμπ.. Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του “Δημακό” με τη φανέλα του UC Irvine μέχρις στιγμής.

Την πορεία του θηριώδους σέντερ , αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων του NCΑΑ μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε μέσω της εβδομαδιαίας στήλης του eBasket.grΤα Αμερικανάκια” με την υπογραφή του Γιάννη Ψαράκη.

Όσον αφορά τα φαβορί για τον τίτλο, το Kentucky συνέχισε την αήττητη πορεία του διασύροντας το Robert Morris με 87-49. Η ομάδα του John Calipari δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης αφού έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έχοντας τον Aaron Harrison (28π.) σε… ημιάγρια κατάσταση, έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη.

Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε από το παρκέ (και) το Gonzaga, το οποίο επιβλήθηκε του Oakland (σ.σ.: αγνοεί τη χαρά της νίκης φέτος) με 82-67, κυρίως επειδή σούταρε με εκπληκτικά ποσοστά (55%) από την περιφέρεια, την ίδια ώρα που το Iowa State “έσπαγε” το αήττητο του Michigan (77-70).

Οι “Cyclones” μπορεί να χρησιμοποίησαν μόλις εφτά παίκτες, αλλά ήταν όλοι τους… για φίλημα, με κορυφαίο τον Melvin Ejim που “άγγιξε” το νταμπλ νταμπλ (22π.-9ριμπ.).

Τέλος, το Belmont “σόκαρε” το North Carolina παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη με 83-80 “τρέχοντας” σερί 8-0 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο J.J. Mann (28π.-9ριμπ.), ενώ, στην αντίπερα όχθη, ο James Michael McAdoo πέτυχε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (27π.-13ριμπ.), το οποίο, όμως, πήγε… στράφι.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της βραδιάς:
Kentucky – Robert Morris 87-49
Iowa State – Michigan 77-70
North Carolina – Belmont 80-83
Gonzaga – Oakland 82-67
Connecticut – Boston U. 77-60
Notre Dame – Indiana State 70-83
Houston – Lehigh 80-66
Denver – Stanford 57-66
Ohio – Valparaiso 76-72
Indiana – Stony Brook 90-74
UC Irvine – Pacifica 110-73

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…