Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πρέπει και θα κερδίσουμε”!

“Πρέπει και θα κερδίσουμε”!

pedoulakis st

pedoulakis-st

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα μπει στο δρόμο των επιτυχιών αρχής γενομένης από την αυριανή (21/11, 21:30) αναμέτρηση με τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην αποψινή Συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

“Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι ότι 21 Νοεμβρίου επιστρέφουμε στο γήπεδό μας. Είναι ο χώρος μας, το σπίτι μας. Είναι σημαντικό για εμάς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει να συμπεριφέρεται καλά στην ομάδα και τους αντιπάλους. Και ειδικά για τους παίκτες που επιστρέφουν ως αντίπαλοι”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του τριφυλλιού, για να συνεχίσει αναφερόμενος στη Λιέτουβος Ρίτας:

“Η Λιέτουβος Ρίτας, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό πηγαίνοντας περισσότερο στο 5-5. Παίζει και άμυνες χώρους, παίζει με την ψυχολογία και βρίσκει αυτοπεποίθηση μέσα από την ευστοχία της. Προσπαθεί πολύ στην άμυνα, όπως είδαμε και με τη Μακάμπι στην έδρα της. Είναι μια ομάδα που βγάζει ενέργεια στην άμυνα και μέσω αυτής παίρνει αυτοπεποίθηση“.

“Δύσκολα ο Λάσμε”

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς:

“Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του Στεφάν. Οι πιθανότητες είναι εναντίον του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει από τον μεγάλο τραυματισμό του. Τον τελευταίο καιρό είχε βρει ρυθμό. Ελπίζουμε να μη μείνει καιρό έξω. Τον έχουμε μεγάλη ανάγκη ειδικά στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις από τα άλλα παιδιά», τόνισε αρχικά o προπονητής του Παναθηναϊκού“, και συνέχισε σχολιάζοντας τη δύναμη της Λιέτουβος Ρίτας στην περιφέρεια:

“Ένα στοιχείο της Λιέτουβος Ρίτας είναι η καλή της περιφέρεια. Είχαμε πάει εκεί κατευθείαν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Είχαμε και τον Ρόκο έξω, ο οποίος ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι ένα παιδί που έχει μείνει έξω καιρό. Έχει γρήγορα πόδια και μπορεί να κυνηγήσει στην άμυνα.

Στη Λιθουανία μας έλειψε ο Ούκιτς αλλά κυρίως μας έλειψε ο Μπράμος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει καλή άμυνα ψηλά. Πλέον, είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Και ο Ούκιτς θα είναι πιο έτοιμος και ο Μπράμος θα είναι και ο Παππάς, που τότε ήταν το πρώτο του ματς. Πλέον και ο Βλάντο, που πάει καλά και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και θα πάρει περισσότερο χρόνο”.

Όσον αφορά τα… τρικ που θα πρέπει να κάνει για να καλύψει το -ενδεχόμενο- κενό του Στεφάν Λάσμε από τον αυριανό αγώνα, είπε: “Δεν μπορούμε να τα πούμε δημόσια αυτά. Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα. Στο ματς με την Λοκομοτίβ Κούμπαν είχαμε τον Κάρι άρρωστο και τον Ούκιτς, που είναι έξω ουσιαστικά και στο πρώτο μέρος μέλημά μας ήταν πως να μείνουν… ζωντανοί ο Διαμαντίδης και ο Παππάς. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ. Θα πρέπει να κρατήσουμε τους ψηλούς μας μέσα στο ματς και όχι φορτωμένους με φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορούμε να πούμε άλλα”.

“Να βρούμε το δρόμο μας…”

Ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού, σχολίασε: “Το μπάσκετ είναι κάτι που συνέχεια μεταλλάσσεται. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτα έτοιμος τώρα. Λάσμε και Ούκιτς επέστρεψαν τραυματίες. Είναι δύο πολλοί σημαντικοί παίκτες που συνεργάζονταν καλά πέρσι στο πικ εν ρολ. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν τραυματίας.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τα ταξίδια. Από τις 60 μέρες οι 45 ήμασταν σε ταξίδι ταξίδια. Παίζαμε Τρίτη – Πέμπτη, είχαμε ιώσεις… Το ξέρουν και τα παιδιά αυτό. Όλη αυτή η κατάσταση έφερε μια καταπόνηση στην ομάδα. Αυτό ήταν ορατό στο ματς με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, αλλά και σε αυτό με τη Μακάμπι σε μικρότερο βαθμό.

Ήμασταν μια φάση πιο αργοί. Αυτό φαίνεται και από τα σουτ μας. Από τη στιγμή που ο Δημήτρης δεν μπορούσε να χτυπήσει με τον Λάσμε και τον Γκιστ στα πικ εν ρολ, σωστά η άλλη ομάδα του δίνει το τρίποντο. Τώρα που γύρισαν Λάσμε και Γκιστ αλλάζουν τα δεδομένα, κάτι που φάνηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο“, και συνέχισε:

“Όταν είσαι νέος πας πάνω στα καλάθια. Όταν μεγαλώσεις σουτάρεις περισσότερο. Μεγαλύτερο παράδειγμα είναι αυτό του Τζόρνταν. Αν πάμε εμείς για μπάσκετ μόνο σουτ θα κάνουμε. Μετά το Ισραήλ και το ματς με τη Μακάμπι γυρίσαμε σπίτια μας, κοιμηθήκαμε και ξεκουραστήκαμε. Είναι πολύ σημαντικό.

Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι μετά τα ματς της Ευρωλίγκας σχεδόν δεν κοιμόμαστε καθόλου. Έγινε μετά τον αγώνα του Τελ Αβίβ, θα γίνει και στην Ισπανία μετά τη Λαμποράλ. Στο τελευταίο παιχνίδι αυτό με τον Πανιώνιο είχαμε δυνάμεις, βάλαμε τη μπάλα μέσα και είχαμε πολλές επαφές. Ήμασταν ξεκούραστοι.

Πλέον θα γυρίσουν όλα τα παιδιά και μέσα από τις προπονήσεις θα βρεθούμε καλύτερα. Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν όλα τα plays. Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε και να βρούμε το δρόμο μας. Φέτος έχουμε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο ταλέντο”.

“Πιστεύουμε στην ομάδα”

Κλείνοντας, ο τεχνικός του τριφυλλιού εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του και θα φτάσει εκεί που πρέπει: “Δεν ανησυχούμε. Ξέρουμε που είμαστε και που θα πάμε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει Έλληνες παίκτες στην καλή ηλικία. Εμείς χρειαζόμαστε να βάλουμε τα Ελληνόπουλα στην ομάδα. Ο Νίκος χρειάζεται χώρο και χρόνο. Τα πηγαίνει μια χαρά, όπως πέρσι ο Μπράμος. Και έρχεται και ο Βλάντο. Είναι άδικο για τα παιδιά που έχουν περάσει τα τριάντα να λένε αυτά που λένε.

Ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και Μπατίστ θα κάνουν το χρέος τους. Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στον τομέα της.  Με τον κ. Γιαννακόπουλο αποφασίσαμε πως έχουμε ως βασικό μέλημα να χτίσει μια ομάδα με βάση τους Έλληνες παίκτες. Πρέπει να δώσουμε χώρο στον Παππά, το ίδιο θα γίνει και με τον Γιάνκοβιτς. Οι  τραυματισμοί και οι πολλές μετακινήσεις ήταν εκτός προγράμματος.

Πιστεύουμε στην ομάδα και γνωρίζουμε που πάμε. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση. Πρέπει να το διαχειριστούμε. Το έχω πει στα παιδιά. Πρέπει να κερδίσουμε, το ξέρουμε και εμείς και θα συμβεί“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…