Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Τα κριτήρια για wild card”

Τα κριτήρια για wild card”

tsagkronis

tsagkronis

Η εθνική Ελλάδος διεκδικεί μία από τις τέσσερις wild cards που θα δοθούν από τη FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 2014. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3.

Παράλληλα στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ προκειμένου να αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2015 και του Ευρωμπάσκετ των Νέων το 2014.

“Είμαστε ξανά στην επικαιρότητα. Αρκετό καιρό έχουμε μείνει πίσω και πιστεύω ότι είναι καιρός να ξαναβρεθούμε στην επικαιρότητα. Η απόφαση θα παρθεί τον Φεβρουάριο, στην Βαρκελώνη θα γίνει η κλήρωση του Παγκοσμίου. Θέλουμε να διοργανώσουμε ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Θα είναι πολύ καλή η ομάδα μας, ήταν τρίτη στο ευρωπαϊκό στο Ταλίν και μπορεί να ήμασταν και πρώτη. Θα έχουμε καλή διοργάνωση, η Κρήτη θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Το νέο γήπεδο του Ηρακλείου είναι φανταστικό, τα αποδυτήρια, το βοηθητικό γήπεδο. Είναι εδώ ο τεχνικός διευθυντής της FIFA, ο Λιουμπορίμ Κοτλέμπα και είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες για την οργάνωση της διοργάνωσης. Είναι σημαντικό προτέρημα αυτό. Σήμερα θα επισκεφτούμε άλλα δυο γήπεδα, θέλουμε αλλά δυο για να γίνουν και οι τέσσερις όμιλοι στο Ηράκλειο. Θα δει και κάποια ξενοδοχεία”, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και συνέχισε:

“Στις 15 με 16 θα παρθεί η απόφαση στην Μαδρίτη. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες, έχουμε κάνει πρόταση για τρεις περιοχές. Είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία, η βόρειος Ελλάδα. Έχουμε πιθανότητες, είναι μπασκετικές πόλεις και έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε μια καλή διοργάνωση. Έχουμε και μια πολύ καλή ομάδα, είναι η ομάδα Νέων. Θα έχουμε μια καλή παρουσία σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Δεν ξέρω ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η FIBA έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες».

“Θα μετρήσει αυτό για τις wild cards”

Για το κατά πόσο θα συμβάλλει η ανάληψη μίας τέτοιας διοργάνωσης από την Ελλάδα στην πιθανότητα χορήγησης wild card υποστήριξε: “Είναι και αυτό κάτι που θα μετρήσει. Στην Wild Card η FIBA έχει βάλει 4 παραμέτρους, τις τρεις τις έχουμε καλύψει. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ελλάδα είναι πάντα ψηλά και οι πιο πάνω έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο. Το θέμα είναι τι γίνεται στο οικονομικό, θα καλυφθούμε από την τηλεόραση και με την θεαματικότητα και τους αγώνες που βλέπουν οι Έλληνες του εξωτερικού”.

Στην ερώτηση για το αν δεν πρέπει να είναι παραπάνω από τρεις ομάδες με wild card από κάθε ήπειρο ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης απάντησε: “Δεν ξέρω οι άλλες ομάδες τι δυναμικότητα έχουν. Η Βραζιλία έχει προβλήματα, η Κίνα θα είναι μια από αυτές που θα πάρει μια γιατί έχει τεράστιο ακροατήριο και τεράστια αγορά. Η πρώτη απόφαση θα παρθεί στην Αργεντινή για τις 15, εκεί θα γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην Βαρκελώνη, 1 ή 2 Ιανουαρίου».

Για τον αν θα υπάρξουν αλλαγές στην εθνική Ανδρών ξεκαθάρισε: “Αυτά τα πράγματα θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο”.

Για την πιθανότητα να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Κρήτη σχολίασε: “Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για τον τελικό του Κυπέλλου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…