Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ – Χιμίκ 77-69

ΠΑΟΚ – Χιμίκ 77-69

payne khimik

payne-khimik

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την τούρκικη Άνκαρα, επέστρεψε στις νίκες για το Eurocup, ξεπερνώντας το εμπόδιο της ουκρανικής Χιμίκ, επικρατώντας με 77-69, για την 4η αγωνιστική. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου έφτασε τις τρεις νίκες στην διοργάνωση και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τους Πέιν και Κούπερ να “οδηγούν” τον ΠΑΟΚ.

Με το πόδι στο “γκάζι” μπήκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Χιμίκ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, πήραν γρήγορα ένα προβάδισμα 7 πόντων, μετά το καταιγιστικό σερί (7-0) του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Οι φιλοξενούμενοι ξεπερνώντας την ψυχρολουσία του πρώτου 3λεπτου, επέστρεψαν στον αγώνα, μειώνοντας στους 3 πόντους (9-6).

Ένα εύστοχο τρίποντο του Κούπερ, ανέβασε τη διαφορά στο σκορ, με τους Ουκρανούς να απαντούν με ένα σερί (7-2) μειώνοντας στον πόντο (14-13). Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να έχουν χάσει τον αμυντική τους προσανατολισμό, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται (16-16). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ολοκλήρωσε προηγούμενος την πρώτη περίοδο, με 22-18 απέναντι στους Ουκρανούς.

Οι παίκτες του κόουτς Μούιζνιεκς, στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του “δικεφάλου“, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάνει τους 10 πόντους (29-19). Οι γηπεδούχοι είχαν βελτιώσει την αμυντική τους λειτουργία και διατηρούσαν με σχετική ευκολία την διαφορά των 10 πόντων.

Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου δεκαλέπτου (ήταν πιο αργός), κάτι που ευνόησε τους Ουκρανούς και μείωσαν τη διαφορά στους 6 πόντους (31-25). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν “καθαρό μυαλό” και με δυσκολία κρατούσαν το προβάδισμα (35-32) 1’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Πέιν (4 συνεχόμενους πόντους) και Μπόγρης (1 τάπα και 1 καλή άμυνα) οδήγησαν τον ΠΑΟΚ προηγούμενο στα αποδυτήρια με 39-34.

Οι παίκτες της Χιμίκ επέστρεψαν δυναμικά από την ανάπαυλα του ημιχρόνου και με ένα σερί 6-0 πήραν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα (40-39). Οι Θεσσαλονικείς είχαν αφήσει την συγκέντρωσή τους στα αποδυτήρια και οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν. Οι παίκτες του κόουτς Μαρκόπουλου πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι (στο 2ο ημίχρονο) στα μισά της τρίτης περιόδου.

Μπορεί να άργησε να πάρει “μπροστά” ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, το έκανε όμως με εμφατικό τρόπο… “έτρεξε” ένα σερί 6-0 και ανέκτησε το προβάδισμα (45-42). Ένα “γκολ φάουλ” του Κούπερ, έδωσε “αέρα” 5 πόντων (51-46) στους Θεσσαλονικείς 1’ πριν το τέλος της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, προηγούταν με 54-46, κάνοντας ένα καταπληκτικό 5λεπτο.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ, θέλησε να “καθαρίσει” την αναμέτρηση , στέλνοντας την διαφορά στους 10 πόντους (58-48), μετά από εύστοχο τρίποντο του Πέιν. Οι Ουκρανοί δεν παρατούσαν το παιχνίδι και κατάφεραν να μειώσουν στους 5 πόντους (62-57).

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να βρίσκει λύσεις από την γραμμή των 6.75 και κρατούσε την Χιμίκ σε διαφορά “ασφαλείας“. Ο Τσαϊρέλης στέλνει την διαφορά στους 10 (67-57) 3’ πριν το τέλος της αναμέτρησης “κλειδώνοντας” τη νίκη. Οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε διαφορετική άποψη. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον “δικέφαλο” να κάνει την τρίτη του νίκη στην διοργάνωση, επικρατώντας με 77-69.

Διαιτητές: Ζιεμπλίτσκι, Μάρισιτς, Πέτεκ.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-34, 54-46, 77-69.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 18 (1), Κούπερ 16 (4), Χαραλαμπίδης, Τσόχλας 6 (2), Τσαϊρέλης 11 (2), Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 8 (1), Καλλές 4, Μπόγρης 6, Κασελάκης, Λιαπής, Κονιάρης.
ΧΙΜΙΚ (Μούιζνιεκς): Ποπόφ, Γκέιτενς 11, Κοβαλένκο, Σούλερ 16 (2), Φρέιμανις 9 (1), Τράβις 6, Ζαβάντσκι 3, Ντελάινι 19 (1), Πούστοβι 5, Ριάμπτσουκ, Κόνιεφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…