Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Ελευσίνα 81-72

ΠΑΟΚ – Ελευσίνα 81-72

paok paneleysiniakos

paok-paneleysiniakos

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην δεύτερη παράταση (63-63 κ.α., 69-69 1η π.) Πανελευσινιακό και κούραση, και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σε μια αναμέτρηση που “έσπασε καρδιές”. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 81-72, απέναντι στον ανταγωνιστικό Πανελευσινιακό, αφήνοντας πίσω τους το κακό αποτέλεσμα στην Ρωσία (από τη Νίζνι, για το Eurocup). Ο “δικέφαλος” μετά τη επικράτησή του στην 6η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα (5 νίκες, 1 ήττα).

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση κάνοντας ένα σερί 7-0, αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν γρήγορα. Ο Κούπερ πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον βοήθησε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (17-16). Οι φιλοξενούμενοι με ένα μικρό ξέσπασμα ανέκτησαν το προβάδισμα και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21-18.

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να είχαν στο μυαλό τους την βαριά ήττα από τη Νίζνι (για την 5η αγωνιστική του Eurocup) και οι Ελευσίνιοι το εκμεταλλεύονταν.

Ο “δικέφαλος” δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των Θεσσαλονικών –από τα συνεχόμενα (δύσκολα) παιχνίδια- και το κατάφερναν ως ένα βαθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους μπροστά στο σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο κλειστό “ΠΑΟΚ Sports Arena” με τον Πανελευσινιακό, να είχε επιβάλει τον ρυθμό του και να προηγείται 30-27, του –εμφανώς- κουρασμένου ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του κόουτς Μαρκόπουλου επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη και γρήγορα ανέκτησαν το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει τον ρυθμό τους και ήταν “έρμαια” στις “ορέξεις” των Θεσσαλονικών. Ο κόουτς Σκαραφίγκας είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του, καθώς “επέτρεψαν” στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Με βελτιωμένοι την αμυντική τους λειτουργία (δέχθηκαν μόλις 12 πόντους) ο “δικέφαλος” έκανε ένα μεγάλο come back και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο, προηγούμενος με 49-42. Οι Ελευσίνιοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να χάσουν το προβάδισμα που είχαν.

Μετά το ξέσπασμά του στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε με σχετική ευκολία το προβάδισμα, οδεύοντας προς την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα, είχαν ξεμείνει από ενέργεια και συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να αντεπιτεθούν. Ένα κάρφωμα του Τέρνερ, “ξύπνησε” τους συμπαίκτες του και με ένα επί μέρους 6-16, ανέκτησαν το προβάδισμα (58-57).

Η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι στο “Παλατάκι“, με το προβάδισμα να άλλαζε χέρια διαρκώς. Δυο εύστοχες βολές του Κούπερ έδωσαν το προβάδισμα (63-62) στον ΠΑΟΚ, με τον Φαγιέ να ισοφαρίζει 5’’ πριν το τέλος, ευστοχώντας στη μια από τις δυο βολές. Ο Νίκου αστοχεί και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο συγκεντρωμένος και πήρε από την αρχή μια διαφορά “ασφαλείας” 4 πόντων (67-63). Οι παίκτες του Πανελευσινιακού απάντησαν γρήγορα, ισοφαρίζοντας το σκορ. η αναμέτρηση είχε γίνει Ρώσικη ρουλέτα (69-68) 46’’ πριν το τέλος της παράτασης. Ο Φαγιέ (πάλι) ευστόχησε στη μια από τις δυο ελεύθερες βολές, στέλνοντας το παιχνίδι σε 2η παράταση.

Τσαϊρέλης και Χαραλαμπίδης έδωσαν “αέρα” 5 πόντων (74-69) στον ΠΑΟΚ, βάζοντας δύσκολα στον Πανελευσνιακό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του “δικεφάλου“. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στη νίκη με 81-72, μετά και τις δυο παρατάσεις.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Μάνος, Ξενικάκης
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-30, 49-42, 63-63 κ.α., 69-69 1η παρ., 81-72 2η παρ.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 16 (4), Χαραλαμπίδης 10 (2), Τσόχλας 2, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 19, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 5, Καλλές 2, Μπόγρης 3, Κασελάκης 12 (2), Λιάπης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 4 (1), Παπαμακάριος 20 (2), Αράπης 3 (1), Ρόουζ 16, Τζόουνς 6, Φαγιέ 10, Μελισσαράτος, Τέρνερ 10, Μάντζαρης 3 (1).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …