Κεντρική Basket League Αγώνες Πανελευσινιακός – Κολοσσός 97-69

Πανελευσινιακός – Κολοσσός 97-69

panelefsiniakos kolossos

panelefsiniakos-kolossos

Μετά από ένα ημίχρονο (το πρώτο), όπου το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, ο Πανελευσινιακός “πάτησε το γκάζι” στην επανάληψη με αποτέλεσμα να… διασύρει τον Κολοσσό Ρόδου με 97-69 για την 5η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής φόρμας. Οι “σταχυοφόροι” δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, αλλά μετά την ανάπαυλα έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση των Ροδιτών, που παραμένουν δίχως νίκη το πρωτάθλημα.

Η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο μισό δεν προμήνυε σε τίποτα το τελικό +28 με το οποίο επικράτησαν οι γηπεδούχοι. Κι αυτό γιατί ο Κολοσσός ήταν καλά διαβασμένος και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση δεν δυσκολεύτηκε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Είχε, όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα! Δεν μπορούσε να αποτυπώσει στο σκορ τη διαφορά… απόδοσης σε σχέση με τους “σταχυοφόρους“, οι οποίοι, αν και ήταν εμφανώς χειρότεροι από τους “θαλασσί”, πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ μόνο με τρεις πόντους (39-42).

Εκ των πραγμάτων, ο Κολοσσός ήταν… ο μεγάλος χαμένος του πρώτου ημιχρόνου αφού η στατιστική απεικόνιση υπαγόρευε ένα μεγαλύτερο προβάδισμα. Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά υπερτερούσε κατά κράτος τόσο στους αιθέρες (20 ριμπάουντ έναντι 11) όσο και στα σουτ εντός παιδιάς (15/29 έναντι 12/28).

Όσο, όμως, δεν μπορούσε να… “σκοτώσει” τον Πανελευσινιακό, τόσο έπαιζε με την τύχη της. Κάτι που φάνηκε στην επανάληψη

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μισό του αγώνα και σκοράροντας κατά ριπάς (από 29 πόντοι ενεργητικό σε γ’ και δ’ περίοδο) ανέτρεψαν άρδην τα δεδομένα του αγώνα. Η διαφορά ανέβαινε… διαρκώς, με το τελικό σκορ (97-69) να “σβήνει” ό,τι καλό πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως ο Πανελευσινιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σουτάροντας με εντυπωσιακά ποσοστά σε δίποντα (59%) και τρίποντα (56%), την ίδια ώρα που τα ποσοστά των “θαλασσί” ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα (53% δίποντα και 23% τρίποντα).

Διαιτητές: Σώμος – Ταβουλαρέας – Παγώνης.
Τα δεκάλεπτα: 20-26, 39-42, 78-54, 97-69.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 8 (2 τρίπ., 9 ασ.), Αράπης, Ράλεϊ – Ρος 14, Δημάκος, Τζόουνς 15 (3), Φαγιέ 24 (1), Μελισσαράτος, Τέρνερ 15, Μάντζαρης 11 (1), Αβραμίδης 6 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 9 (1), Ραμ 2, Γεωργαλλής 5 (1), Σμιθ 8, Στεφανίδης 4, Σίμσον 10, Τσάμης 11, Προύιτ 3 (1), Όσμπι 17 (9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…