Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ξεπεράσαμε το ψυχολογικό”

“Ξεπεράσαμε το ψυχολογικό”

markopoulos paok1

markopoulos-paok1

Ικανοποιημένος έμμεινε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά τη δύσκολη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Ο έμπειρος κόουτς του “δικεφάλου“, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να “σπάσει” την αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα: “Οι παίκτες ξεπέρασαν το ψυχολογικό που πάθαμε την Τετάρτη και έπαιξαν καλά στα περισσότερα διαστήματα του αγώνα. Ο Απόλλωνας ήταν πολύ δυνατός, το πίστευαν.

Παρόλο που παίξαμε σκληρή άμυνα έβρισκαν στο τέλος τον τρόπο να πετυχαίνουν καλάθι. Μετά εμείς κάναμε λάθη, αυτό δεν επιτρέπεται για μια πεπειραμένη ομάδα όταν είναι έξι πόντους μπροστά. Ξέρουμε ότι η ομάδα μας δεν είναι σούπερ, είναι καλή ομάδα, πρέπει όλοι να καταλάβατε ότι θα έρθουν και οι ήττες.

Όλες οι ομάδες έχασαν διαφορές και ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα. Να μην σταθούμε σε αυτό (σ.σ. το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με την Άνκαρα), θέλουμε να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αλλάξαμε τρεις παίκτες πάνω στον Μπόλντς, έβαλαν καλάθια και οι υπόλοιποι, στην πορεία το πίστεψαν κι αυτοί. Θα δούμε τον Μπόλντς και στα επόμενα παιχνίδια. Απέδειξε ότι ακόμη και να στοχεύσεις πάνω του μπορεί να βρει τις λύσεις”.

Κλείνοντας ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στον Γιώργο Μπόγρη, αλλά και στο πρόβλημα ψυχολογίας του ΠΑΟΚ: “Δεν υπήρχε πρόβλημα απλώς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε έτσι το παιχνίδι. Η ομάδα είναι ψυχολογίας και αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε, πρέπει οι παίκτες να γίνουν επαγγελματίες και στα συναισθήματα. Είναι νωρίς ακόμη, έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας. Τα ταξίδια δεν μπορείς να τα αποφύγεις, οι παίκτες δεν πρέπει να αισθανθούν ότι έχουν ένα κοπιαστικό ταξίδι, πρέπει να το δουν σαν εκδρομή, άσχετα που ακολουθεί ένας αγώνας”.

Από την μεριά του ο Γιώργος Δέδας, σχολίασε: “Είμαστε σε διαδικασία συνεχών αγώνων εδώ και δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε σχεδόν καμία ημέρα ξεκούρασης, ενώ οι περισσότερες ομάδες έχουν μπροστά τους μία εβδομάδα να μελετήσουν τον αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε τακτικά σωστοί αλλά με λίγες προπονήσεις είναι δύσκολο, όλα τα ματς για εμάς είναι δύσκολα. Εφόσον όμως είμαστε αήττητοι αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.

Είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Μέχρι στιγμής ανταποκρινόμαστε. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Άνκαρα είμαστε σούπερ. Ήταν πολλές οι άμυνες που φάγαμε κρίσιμα τρίποντα στο τέλος της επίθεσης. Παίκτες όπως ο Πέτροβιτς και  Μπόλντς αν βρεθούν μόνοι τους θα βάλουν το σουτ. Έβαλαν κάποια με την άμυνα πάνω τους. Εμείς ήμασταν εκεί, ήταν όμως και τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου τέτοια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…