Κεντρική Διεθνή Νίζνι – ΠΑΟΚ 87-53

Νίζνι – ΠΑΟΚ 87-53

charalampidis nizhny russia

charalampidis-nizhny-russia

Βγάζοντας στο παρκέ του “Trade Union Sport Palace” την κούραση (ψυχολογική και σωματική) των τελευταίων ημερών, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ρωσία από τη Νίζνι με το βαρύ 87-53, για την 5η αγωνιστική του Eurocup. Οι Θεσσαλονικείς δεν έφεραν αντίσταση στους Ρώσους, όπου πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με σχετική ευκολία.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησαν ιδανικά στην αναμέτρηση. Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν για πρώτη φορά 3’ αφού ξεκίνησε το παιχνίδι, με τους Ρώσους να προηγούνταν με 6-0. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, εμφανώς επηρεασμένοι από τα συνεχή ταξίδια, παρακολουθούσε άπραγος τη Νίζνι, να αυξάνει την διαφορά (10-0).

Ο “δικέφαλος” πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 5ο’, με δυο εύστοχες βολές του Χαραλαμπίδη. Από εκείνο το σημείο οι Θεσσαλονικείς “έτρεξαν” ένα σερί 6-0 και μείωσαν τη διαφορά (10-6). Οι Ρώσοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την “ανυπαρξία” των φιλοξενούμενων και το κατάφεραν (17-8). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Νίζνι να προηγείται με 19-12.

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα, καθώς και στο δεύτερο δεκάλεπτο, άργησε να “πάρει μπροστά”. Οι Ρώσοι άνοιγαν συνεχώς την “ψαλίδα” (24-12), με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους.

Τα λεπτά περνούσαν ανεκμετάλλευτα, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ρυθμό, ώστε να επιστρέψει στην αναμέτρηση. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ένα σερί 6-0, ρίχνοντας την διαφορά στους 7 πόντους (26-19). Οι Ρώσοι δεν άργησαν να ανακτήσουν τη διαφορά των 10 πόντων (31-21). Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο, όντας πίσω στο σκορ με 37-30.

Με το “καλημέρα” στο δεύτερο ημίχρονο η Νίζνι έστειλε την διαφορά στους 13 πόντους (43-30), με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν σημάδια ζωής, κάνοντας ένα σερί 7-0, ρίχνοντας την διαφορά στους 7 πόντους (43-37). Οι Ρώσοι όμως ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στη νίκη.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα μικροξεσπάσματα τους, καθώς έχοντας κακή αμυντική λειτουργία, επέτρεπαν στους γηπεδούχους να διατηρούν την διαφορά των 10+ πόντους (51-37). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να βρισκόταν πίσω στο σκορ με 55-40 και τους Ρώσους να έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

Με την ψυχολογία τους να είναι όπως η θερμοκρασία στην Ρωσία (υπό το μηδέν), ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει τη Νίζνι, να εξασφάλιζε τη νίκη από την αρχή (ουσιαστικά) της αναμέτρησης. Οι Ρώσοι πάτησαν “γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο, θέλοντας να “κλειδώσουν” την υπόθεση νίκη.

Η διαφορά είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα(17 πόντους, 73-46) και διαρκώς αυξανόταν. Ο “δικέφαλος” έδειχνε να είχε “συμβιβαστεί” με το αποτέλεσμα, καθώς δεν του έβγαινε τίποτα στο παρκέ. Από την αρχή της τέταρτης περιόδου οι φίλαθλοι έβλεπαν ποιος θα ήταν ο νικητής, αλλά δεν ήξεραν ποιο θα ήταν το τελικό σκορ. η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να ηττάται με το βαρύ 87-53.

Διαιτητές: Ράντοβιτς, Βοτσίνοβιτς, Εστέρον.
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 37-30, 55-40, 87-53.
ΝΙΖΝΙ (Λούκιτς): Μπαμπούριν 2, Μπάμπιτ 4, Μπρέζετς 10, Ίβλεφ 3, Αντόνοφ 9 (1), Κβοστός 12 (1), Γκουμπάνοφ 3 (1), Πανίν 14 (4), Τόμπσον 15 (1), Σαβέλιεφ 2, Πολ, Γκολόβιν 13 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 2, Κούπερ 7 (1), Χαραλαμπίδης 8, Τσόχλας 6, ΒουτσίσεΒιτς, Τσαϊρέλης 13, Δέδας, Μαργαρίτης 6, Καλλές 1, Μπόγρης 5, Κασελάκης 3 (1), Λιάπης 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…