Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Με μία… φανέλα (vid)

Με μία… φανέλα (vid)

one team 2013 players

one-team-2013-players

Η έκτη και η έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα είναι αφιερωμένη στο πρόγραμμα Οne Team. Οι φανέλες των ομάδων δεν θα αναγράφουν το όνομα του κάθε παίκτη, αλλά το όνομα One Team.

Aναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σπανούλης, Ναβάρο, Διαμαντίδης, Μπογκντάνοβιτς, Φερνάντεθ, Χάινς, Αζινσά, Μίροτιτς.
Κάποια από τα πιο δημοφιλή ονόματα, στο χώρο του μπάσκετ. Αλλά δεν θα δείτε κανένα από αυτά, την ερχόμενη Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή, στην Eυρωλίγκα..

Στη θέση που θα έπρεπε να είναι το όνομα των παικτών, στη φανέλα τους, θα εμφανιστεί κάτι άλλο που θα είναι το ίδιο για όλους: το One Team. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιδείξουν την αλληλεγγύη τους με το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκας και τις πολλές κοινότητες που χρειάζονται υποστήριξη, σε όλη την Ευρώπη.

Η 6η και η 7η αγωνιστική της  Ευρωλίγκας θα αφιερωθεί στην υποστήριξη που παρέχει χρόνια η One Team, στον επί σειρά ετών στρατηγικό συνεργάτη της, τα Special Olympics και τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στη λειτουργία του αθλητισμού κατά τρόπο που να προωθεί την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.

Από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου, τα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχθούν αθλητές των Special Olympics, ενώ οι πρεσβευτές της One Team ή οι αρχηγοί των ομάδων μηνύματα πριν το τζάμπολ, που σκοπό θα έχουν την αύξηση στην ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του αποκλεισμού, που είναι η καρδιά και της One Team και των Special Olympics.

“Όταν μιλάμε για κοινότητα, είμαστε μία ομάδα”, δήλωσε ο δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και νυν παίκτης της ΤΣΣΚΑ, Κάιλ Χάινς, ο οποίος είναι πρέσβης του προγράμματος One Team Global. Παλεύουμε για ένα τρόπαιο, αλλά ανεξάρτητα από τα χρώματα που έχουν οι φανέλες μας, παίζουμε όλοι μαζί για τις κοινότητες μας”.

Από το 2009, η Ευρωλίγκα δουλεύει και ως προς τη στήριξη των προσπαθειών των Special Olympics, για να αλλάξουν τις ζωές ανθρώπων, μέσω της δύναμης του αθλήματος, με την ενδυνάμωση των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, προωθώντας την αποδοχή όλων και την “αγκαλιά” των κοινοτήτων με κατανόηση και σεβασμό, παγκοσμίως.

Αυτή η συνεργασία έγινε πιο δυνατή πριν ένα χρόνο, όταν οι Special Olympics έγιναν Υπερήφανος Συνεργάτης της One Team, το πρόγραμμα που μέσω 17 οργανισμών της Ευρωλίγκα μπαίνει στις τοπικές κοινότητες και προσπαθεί να ασκήσει θετική επιρροή, επί κοινωνικών θεμάτων, όπως είναι η κατάχρηση ουσιών, η ανισότητα των φύλλων, η σωματική ή πνευματική αναπηρία και οι οικονομικές δυσκολίες.

“Δεν χρειάζεται καν να πούμε πόσο υπερήφανη είναι η Ευρωλίγκα που έχει συνεργάτη, όπως είναι οι Special Olympics, με τον οποίον μοιράζονται τους στόχους και της φιλοδοξίες της One Team. Κυρίως, την προώθηση του σεβασμού, της αποδοχής και της ένταξης των αποκλεισμένων γκρουπ ανθρώπων, στην κοινωνία μας”, δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας. “Η σχέση μας με τους Special Olympics αναπτύχθηκε μέσα σε αυτή τη χρονιά, αλλά τα επόμενα εικοσιτέσσερα παιχνίδια θα είναι το “κλειδί” για να κάνουμε τους φαν και το διεθνές κοινό, να καταλάβει τη σημασία των αξιών και να καταφέρει το πρότζεκτ μας να ‘χει θετική επιρροή, στις τοπικές κοινότητες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις ομάδες μας και τους παίκτες, που για μια ακόμη φορά δείχνουν τη δύναμη και την αλληλεγγύη προς τις κοινότητες τους, ακολουθώντας αυτήν την πρωτοβουλία και παραχωρώντας το όνομα τους, για το One Team“.

Οι δυο εβδομάδες αφοσίωσης των αγώνων της Ευρωλίγκας στο σκοπό της ένταξης, θα ολοκληρωθεί με τον εορτασμό της 10ης ετήσιας Special Olympics European Basketball Week, που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και με τη Παγκόσμια Ημέρα ανθρώπων με αναπηρία, που είναι στις 3 Δεκεμβρίου.

“Η εβδομάδα μπάσκετ γίνεται πραγματικότητα, χάρη στη γενναιοδωρία και το όραμα της Ευρωλίγκας. Είναι πολύ σημαντική εβδομάδα για το καλεντάρι των Special Olympics, με το μπάσκετ να είναι εκ των πιο δημοφιλών αθλημάτων μεταξύ των αθλητών μας, που φτάνουν τους 58.000 και αυξάνονται διαρκώς”, δήλωσε η Μέρι Ντέιβις, MD των Special Olympics στην Ευρώπη. “Ένεκα της μαζικής ανταπόκρισης, το μπάσκετ ενώνει τους ανθρώπους που έχουν διανοητική αναπηρία με εκείνους που δεν έχουν, καταρρίπτει τους φραγμούς, αλλάζει συμπεριφορές και “ανοίγει” τα μυαλά, για να κατανοήσουν τα δώρα και τα ταλέντα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, στην Ευρώπη. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 60.000 αθλητές, το 2013, ώστε περισσότεροι παίκτες, περισσότερες οικογένειες, προπονητές και θεατές να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο άθλημα του μπάσκετ και να βιώσουν τα οφέλη αυτού του μαγευτικού παιχνιδιού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…