Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Κώστα, τα έργα σου…

Κώστα, τα έργα σου…

rigas3

rigas3

Ήταν 20/11 όταν γράψαμε ότι τα μέλη του ΣΕΔΚΑ είναι “Στα… κάγκελα“, εξαιτίας της πρόσκλησης του Κώστα Ρήγα, να διδάξει τους διαιτητές της Αθήνας. Είχαμε προβλέψει τις αντιδράσεις, είχαμε τονίσει ότι ο “Le Grande” είναι… κόκκινο πανί για πολλούς ενεργούς διαιτητές κι ότι θα υπάρξουν ουκ ολίγες απουσίες.

Όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα (εξαιρείται ο βλάκας του χωριού) είχαν μυρίσει το… μπαρούτι. Χθες έγινε η έκρηξη, καθώς μετά τις άδειες καρέκλες και τις ηχηρές απουσίες, ήρθε η ρήξη στο Δ.Σ. του συνδέσμου των Αθηναίων διαιτητών. Ειπώθηκαν βαριές εκφράσεις, χωρίστηκαν σε δύο παρατάξεις, αλλά σημασία δεν έχει να αναζητήσουμε ποιος φέρει την ευθύνη.

Άλλωστε, το εύκολο είναι να υποχρεωθεί κάποιος ή κάποιοι σε παραίτηση, ακόμα πιο εύκολο να μπει ταμπέλα σε “Ρηγόπαιδα” και αντιπάλους. Το δύσκολο είναι να κολλήσουν τα σπασμένα κομμάτια, τη στιγμή που το γυαλί έχει ραγίσει. Κι η παρουσία του Θοδωρή Βιδάλη (όχι μόνο ως έμπειρου μέλους του Δ.Σ., αλλά και ως… εξαιρετικού πρώην διαιτητή πυγμαχίας) ήταν καταλυτική, θα ήταν όμως καταλυτικότερη η απουσία του Ρήγα.

Ο ίδιος, αναίρεσε γι’ άλλη μια φορά τον εαυτό του, καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει πως “πάω εκεί που με θέλουν και με καλούν“. Στην Αθήνα, στον σύνδεσμο που είναι επίτιμος πρόεδρος και επί σειρά ετών είχε τα ηνία του, δεν είναι πλέον αποδεκτός από το μεγάλο μέρος των διαιτητών. Το γνωρίζει. Το ήξερε πριν αποδεχθεί την πρόσκληση, η οποία δεν είχε τις υπογραφές όλων. Κι αυτό το ήξερε

Μπορούσε να αποτρέψει την κρίση, αρνούμενος (ευγενικά) να παραστεί. Δεν το έκανε, βάζοντας τον εαυτό του, τον εγωισμό του, πάνω από τον ΣΕΔΚΑ. Λειτούργησε διασπαστικά, ενώ μπορούσε να κινηθεί εντελώς διαφορετικά, ενωτικά, να βάλει το “εγώ” κάτω από το “εμείς” κι ενδεχομένως να χαστουκίσει με τη στάση του τους επικριτές του.

Δεν το έκανε γιατί έχει θολώσει η κρίση του. Έχει παρασυρθεί σε μια επικίνδυνη για την υστεροφημία του ατραπό, παίρνοντας βοήθεια και στήριξη από τον βλάκα του χωριού (όλοι ξέρουμε ποιος είναι, ο τύπος που ανώνυμα κάνει διαφήμιση επωνύμως στον εαυτό του) και οδηγώντας ανθρώπους που θέλησαν (για τους δικούς τους λόγους) να τον στηρίξουν στην απομόνωση.

Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει λάθος απόφαση, μετά από αυτή για τους Κριτές. Το δις εξαμαρτείν έλεγαν οι πρόγονοί μας, κι ο Ρήγας έχει και τα χρόνια, και την εμπειρία, και τα προσόντα για να επιδείξει σοφία.

Δυστυχώς (και το εννοώ) με επιβεβαίωσε σε αυτό που είχα γράψει πολύ καιρό πριν: Ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί την αξία του Ρήγα είναι ο… Κώστας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…