Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Κούραση και καταπόνηση”

“Κούραση και καταπόνηση”

pedoulakis deiktis

pedoulakis-deiktis

Ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” την ανατροπή – έπος απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω… κόπωσης. Αυτό υποστήριξε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τους Βάσκους, ο οποίος στάθηκε, επίσης, πως οι κακές επιλογές που έκανε η ομάδα του στα τελευταία λεπτά “κόστισαν” τη νίκη.

“Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στη Λαμποράλ η οποία ζεστάθηκε και μας πλήγωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την αμυντική μας συμπεριφορά, είχαμε καλύτερες περιστροφές και μέσα από την άμυνα βρήκαμε το ρυθμό για να γυρίσουμε το ματς. Αυτό έφερε κούραση και καταπόνηση στους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό και τις καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τέλος και η Λαμποράλ να πάρει τη νίκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα.

Νίκος Παππάς: “Ζωής ή θανάτου”

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως η ευστοχία των παικτών της Λαμποράλ Κούτσα τους βοήθησε να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι, κάτι που, εν τέλει, αποδείχθηκε καθοριστικό.

“Για άλλο ένα παιχνίδι αρχίσαμε πολύ άσχημα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στο πλάνο μας. Οι αντίπαλοι πήραν ελεύθερα σουτ και μέσα από τα σουτ βρήκαν ρυθμό, κάτι που μας πλήγωσε. Βρεθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο να κυνηγάμε μια μεγάλη διαφορά, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε. Πήραν μια μικρή διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους και κέρδισαν”, δήλωσε αρχικά ο πόιντ γκαρντ των “πρασίνων”, για να συνεχίσει μιλώντας για την αγωνιστική ανάκαμψη του τριφυλλιού στην επανάληψη:

“Σίγουρα, όταν έχεις το τελευταίο σουτ, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου. Όμως αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποίηση, με τίποτα. Χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να το πάρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος κανείς όταν χάνει. Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε και να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια.

Όπως προανέφερα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αρχικό μας πλάνο, είχαμε κακή αμυντική συμπεριφορά και παράλληλα η Λαμποράλ Κούτσα είχε λίγο περισσότερη τύχη με αποτέλεσμα να μπουν όλα τα σουτ της κάτι που μας έφερε να κυνηγάμε το σκορ”, και κατέληξε μιλώντας για τον… “τελικό”:

“Πλέον εστιάζουμε στο επόμενο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για εμάς, πάμε να το πάρουμε για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4 Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Fina…