Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Ολυμπιακός 61-94

Κολοσσός – Ολυμπιακός 61-94

begic osby

begic-osby

Για να μπορέσει μια ομάδα του επιπέδου του Κολοσσού να νικήσει τον Ολυμπιακό, δεδομένης της διαφοράς ποιότητας των δύο αντιπάλων, πρέπει να έχει απόλυτη προσήλωση στην άμυνα, να του “χαλάσει” το παιχνίδι και ταυτόχρονα να είναι αποδοτικότατη στην επίθεση. Εξ αποτελέσματος (61-94) αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό δεν συνέβη.

Οι Ροδίτες ξεκίνησαν με διάθεση το παιχνίδι, στηρίχθηκαν επιθετικά στο δίδυμο ΌσμπιΣίμσον, αλλά αμυντικά δεν είχαν απαντήσεις, γι’ αυτό και το αρχικό τους προβάδισμα (20-15) κράτησε επτά λεπτά. Το… λάθος (αν και η έκφραση είναι ολοκληρωτικά καταχρηστική) είναι πως μπήκαν στον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Ο Ολυμπιακός θέλει παιχνίδια ρυθμού, ενέργειας, θέλει ανοιχτό γήπεδο, θέλει πολλές εκατέρωθεν επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι του έδωσαν αυτό που ήθελε κι όταν -δεν ήταν δα και δύσκολο- βρήκε σημάδια στην επίθεση άρχισε να πατά το γκάζι και… μην τον είδατε.

Το σημείο κλειδί ήταν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όταν οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν το 22-18 σε 22-31, με τους Λοτζέσκι και Σπανούλη να “εκτελούν“. Από εκεί και πέρα άρχισε η… κατηφόρα. Στο 16′ το σκορ είχε μετατραπεί σε 28-51, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 81% στα δίποντα.

Ο Κολοσσός είχε παραδοθεί ολοκληρωτικά κι από εκείνο το σημείο και μετά (ου μην και νωρίτερα) δεν υπήρχε παρά μόνο ο Ολυμπιακός στο γήπεδο… Ο Περπέρογλου είχε εξαιρετικές επιλογές, Ντάνστον και Πέτγουεϊ βρήκαν χώρο για πτήσεις, ο Μπαρτζώκας είχε την άνεση να μοιράσει τον χρόνο σε όλους.

Από την άλλη πλευρά ο Φραγκιάς θα ήθελε κι άλλα στηρίγματα στην επίθεση, πέρα από το δίδυμο που προαναφέραμε. Άλλωστε με 1/12 τρίποντα δεν κερδίζεις ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού

Διαιτητές: Αφεντουλίδης – Μαγκλογιάννης – Θεονάς.
Τα δεκάλεπτα
: 22-31, 37-57, 53-77, 61-94.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 2, Ραμ 2, Ματσαμάς, Γεωργαλής 7, Σμιθ 2, Στεφανίδης 5 (1), Σίμπσον 16, Τσάμης 8, Προύιτ, Όσμπι 19.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Λο 9 (2τριπ, 4ασ), Ντάνστον 10, Σπανούλης 14 (1τριπ, 5ασ,2κλεψ), Περπέρολου 12 (4/5τριπ), Σλούκας 2, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 15 (3/3τριπ), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…