Κεντρική NBA NCAA “Καμπάνα” για τα… παπούτσια

“Καμπάνα” για τα… παπούτσια

artis oregon

artis-oregon

Σε ρυθμούς… πρεμιέρας κινούνται, πλέον, όλες οι ομάδες του NCAA καθώς την προσεχή Παρασκευή (08/11) ξεκινά το κολεγιακό πρωτάθλημα, με το πρώτο τζάμπολ να γίνεται στη μακρινή Σεούλ. Oregon και Georgetown θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Νότια Κορέα, με τους “Ducks” να αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα.

Το τελευταίο (χρονικά) εξ αυτών αφορά τη διαπόμπευση των Dominic Artis (φωτό) και Ben Carter, οι οποίοι θα χάσουν τα πρώτα εννιά με δώδεκα παιχνίδια της ομάδας τους λόγω παράβασης των κανονισμών του Oregon.

Οι δύο δευτεροετείς παίκτες έβγαλαν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες πουλώντας παπούτσια, κάτι που αντιλήφθησαν άμεσα οι ιθύνοντες του κολεγίου τιμωρώντας τους με αποκλεισμό από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως… θα τη γλιτώσουν. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα χρήματα που έβγαλαν σε φιλανθρωπίες, όπως τονίζουν οι κανονισμοί του NCAA.

Έκαναν ένα λάθος“, αρκέστηκε να πει ο προπονητής των Oregon Ducks, Dana Altman, προσπαθώντας να αποσιωπήσει το γεγονός. Όπως και να χει, πάντως, ο πολύπειρος τεχνικός χάνει δύο σημαντικά εργαλεία του στην αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…