Κεντρική NBA Νύχτα γηπεδούχων (vid)
NBA

Νύχτα γηπεδούχων (vid)

karter williams rose

karter-williams_rose

“Χορταστική” ήταν και η χθεσινή νύχτα στο NBA όπου διεξήχθησαν οκτώ παιχνίδια με τους γηπεδούχους να διατηρούν “απόρθητες” τις έδρες τους σε έξι ματς. Δύο διπλά περιελάμβανε το “μενού” με “θύτες” τους Τορόντο Ράπτορς και τους Χιούστον Ρόκετς ενώ παράλληλα οι Έλληνες έδωσαν το δικό τους… χρώμα. Αναμφίβολα ξεχώρισε η νέα νίκη των Φιλαδέλφεια Σίξερς επί των Σικάγο Μπουλς (107-104) με το “άστρο” του Μάρκους Κάρτερ – Ουίλιαμς να “λάμπει” ξανά.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 89-74
Φιλαδέλφεια Σίξερς – Σικάγο Μπουλς 107-104
Νιου Ορλίν Πέλικανς – Σάρλοτ Μπόμπκατς 105-84
Ντάλας Μάβερικς – Μέμφις Γκρίζλις 111-99
Μιλγουόκι Μπακς – Τορόντο Ράπτορς 90-97
Γιούτα Τζαζ – Χιούστον Ρόκετς 93-104
Πόρτλαντ Μπλέιζερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 115-105
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Σακραμέντο Κινγκς 98-87

Έπιασαν τους “Ταύρους” από τα… κέρατα

chicago bulls-philadelphia sixers

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο οι φετινοί Φιλαδέλφεια Σίξερς οι οποίοι προς το παρόν δείχνουν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Αυτή την φορά “θύμα” τους ήταν οι Σικάγο Μπουλς τους οποίους κέρδισαν εντός έδρας με 107-104. Οι “Ταύροι” ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι ή πιο σωστά ο Μάρκους Κάρτερ – Ουίλιαμς τους… έπιασε από τα “κέρατα”. Στα τελευταία λεπτά το ματς εξελισσόταν σε ντέρμπι με τη Φιλαδέλφεια να κάνει το “τρία στα τρία”.

Ο ρούκι των Σίξερς ήταν “χάρμα ιδέσθαι” καθώς τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Σπένσερ Χέις (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Ιβάν Τέρνερ (20 πόντοι). Ο Κάρλος Μπούζερ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους με τον Ντέρικ Ρόουζ να προσπαθεί ακόμα να βρει τα… πατήματά του αλλά να είναι απελπιστικά άστοχος (5/17 σουτ εντός πεδιάς-13 πόντοι).

Σε… βαρομετρικό χαμηλό οι Έλληνες

nowitski_dallas mavericks

Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να αναλαμβάνει δράση και έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων οι Ντάλας Μάβερικς επιβλήθηκαν εντός έδρας των Μέμφις Γκρίζλις με 111-99. Ο Γερμανός πέτυχε 24 πόντους ενώ τον ακολούθησε ο Σον Μάριον με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ήταν μία εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους που έκαναν πολύ καλό πρώτο δωδεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 32-16).

Από την άλλη οι Μέμφις Γκρίζλις δεν βρίσκονται σε καλό “φεγγάρι” τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου ενώ και οι Έλληνες του ρόστερ κινήθηκαν χθες σε… βαρομετρικό χαμηλό. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε 17 λεπτά, σημείωσε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/9 δίποντα), “μάζεψε” 8 ριμπάουντ και έκανε 1 λάθος. Ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε 6 λεπτά και πρόσθεσε 2 πόντους (1/1 δίποντα) και 1 ριμπάουντ. Οι Ζακ Ράντολφ (21 πόντοι, 14 ριμπάουντ), Μαρκ Γκασόλ (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Μάικ Κόνλεϊ (24 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν πολύ καλοί αλλά δεν έφτασαν για τις “Αρκούδες“.

“Άλωσαν” το Μιλγουόκι οι Ράπτορς

toronto raptors_milwaukee bucks

“Αφεντικό” στο Μιλγουόκι ήταν οι Τορόντο Ράπτορς οι οποίοι “άλωσαν” την έδρα των Μπακς και επικράτησαν με 97-90. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του ματς στην μεγαλύτερη διάρκειά του ενώ όταν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν σε 85-85 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο διατήρησαν το καθαρό τους μυαλό και πήραν το διπλό.

Ο Ρούντι Γκέι ήταν “όλα τα λεπτά” για τους Καναδούς αφού έβαλε 18 πόντους και “κατέβασε” 15 ριμπάουντ. Καλή παρουσία είχε και ο Ντεμάρ Ρόζαν με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Ο’ Τζέι Μάγιο με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους γηπεδούχους ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 2 πόντους (0/2 βολές, 1/2 δίποντα), πήρε 2 ριμπάουντ και έκλεψε 1 φορά τη μπάλα σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ

Ιντιάνα Πέισερς 3-0
Φιλαδέλφεια Σίξερς 3-0
Τορόντο Ράπτορς 2-1
Ατλάντα Χοκς 1-1
Ντιτρόιτ Πίστονς 1-1
Νιου Γιορκ Νικς 1-1
Μπρούκλιν Νετς 1-1
Σάρλοτ Μπόμπκατς 1-2
Μαϊάμι Χιτ 1-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς 1-2
Σικάγο Μπουλς 1-2
Μιλγουόκι Μπακς 1-2
Ορλάντο Μάτζικ 1-2
Μπόστον Σέλτικς 0-2
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-2

ΔΥΣΗ

Χιούστον Ρόκετς 3-0
Φοίνιξ Σανς 2-0
Μινεσόταν Τίμπεργουλβς 2-0
Λος Άντζελες Κλίπερς 2-1
Πόρτλαντ Μπλέιζερς 2-1
Σαν Αντόνιο Σπερς 2-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 2-1
Ντάλας Μάβερικς 2-1
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 1-1
Λος Άντζελες Λέικερς 1-2
Σακραμέντο Κινγκς 1-2
Μέμφις Γκρίζλις 1-2
Νιου Ορλίν Πέλικανς 1-2
Ντένβερ Νάγκετς 0-2
Γιούτα Τζαζ 0-3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…