Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – ΑΕΝΚ 71-65

Ηλυσιακός – ΑΕΝΚ 71-65

chatzis ilisiakos kifisia

hatzis-ilisiakos-kifisia

Ο Ηλυσιακός, μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη (κάνοντας ένα σεμιναριακό -σε άμυνα και επίθεση- δεύτερο ημίχρονο) απέναντι στη Νέα Κηφισιά, επικρατώντας με 71-65. Οι “κιτρινόμαυροι” ζευγάρωσαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα και ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα , σε αντίθεση με τους Κηφισιώτες όπου έβαλαν στον “σάκο συγκομιδής” ακόμα μια ήττα.

Με περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι ξεκίνησε η Νέα Κηφισιά στην αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα (8-3). Οι “κιτρινόμαυροι” δεν είχαν βρει ρυθμό ακόμα, με αποτέλεσμα να “επιτρέψουν” στους Κηφισιώτες να “κάνουν το παιχνίδι τους”. Η πρώτη περίοδος δεν διεκδικούσε “δάφνες ποιότητας“, καθώς το θέαμα είχε δώσει την θέση του στην σκοπιμότητα.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου διατηρούσαν –χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση- το προβάδισμα (22-13), καθώς οι “κιτρινόμαυροι” δεν έβγαζαν πάθος και ενέργεια στο παρκέ. Ο Δημήτρης Λιόγας έβλεπε τους παίκτες του να ηττώνται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 18-26, κάτι που τον προβλημάτιζε.

Με το “καλημέρα” στην δεύτερη περίοδο η Νέα Κηφισιά έστειλε την διαφορά στους 11 πόντους (30-19), με τον Γούντς (12 π.) να έκανε ότι ήθελε στο κλειστό των Ιλισίων. Οι παίκτες του κόουτς Λιόγα (με κύριους εκφραστές τους Καυκή και Μπόντζ), έκαναν ένα σερί 7-0, μειώνοντας στο σκορ (26-30). Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα δίλεπτο επιθετικής αφλογιστίας.

Ένα εύστοχο τρίποντο του Τσαλδάρη, έδωσε μια ανάσα στους Κηφισιώτες, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μειώσει στους δυο πόντους (28-30). Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, ώσπου ο Σμιθ με ένα τρίποντο ισοφάρισε (35-35) για τον Ηλυσιακό, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με η Νέα Κηφισιά να προηγείται με 39-37.

Με βελτιωμένη την αμυντική τους λειτουργία οι παίκτες του Ηλυσιακού, πήραν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα (44-42), επιστρέφοντας στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο. Οι Κηφισιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα (48-44), κάνοντας ένα γρήγορο σερί 6-0. Η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι -όπως αναμενόταν- με το προβάδισμα να άλλαζε χέρια διαρκώς.

Παρά την πίεση που ασκούσε ο Ηλυσιακός, η Νέα Κηφισιά κρατούσε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στο σκορ. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τη Νέα Κηφισιά να προηγείται με 53-51, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, με τη Νέα Κηφισιά να διατηρούσε μια διαφορά “ασφαλείας” 5 πόντων (58-53). Οι “κιτρινόμαυροι” έχοντας πολύ άσχημα στατιστικά (39% στα δίποντα (11/28), 38% στα τρίποντα (9/24)), δεν μπορούσαν να κοντράρουν τους Κηφισιώτες.

Ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων έφερε στα ίσια (60-60) την αναμέτρηση 5’ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Γούντς μετά το χειμαρρώδες ξεκίνημά του “ησύχασε”, παρασέρνοντας και τους συμπαίκτες του, κοστίζοντας τη Νέα Κηφισιά. Οι “κιτρινόμαυροι” ανέκτησαν το προβάδισμα (66-65), την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα (2’ πριν το τέλος). Ο Ηλυσιακός με ένα μεγάλο come back –στο δεύτερο ημίχρονο- πήρε τη νίκη επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς με 71-65.

Διαιτητές: Γκόντας, Σώμος, Θεωνάς.
Τα δεκάλεπτα: 18-26, 37-39, 51-53, 71-65.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 9 (3), Αντωνάκης 7 (2), Σμιθ 7, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης, Στέφενς 12, Βαβάτσικος, Ιωάννου 3 (1), Μπόντζ 13, Άντερσον 18 (2).
ΑΝΕΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 8, Κρόκερ 11 (1), Σιούτης 2, Πετροδημόπουλος 6, Γούντς 14, Τσαλδάρης 11 (2), Αντεγκμπόγιε, Μπάρλος 11 (3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…