Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ευχαριστώ το Ψυχικό”

“Ευχαριστώ το Ψυχικό”

tzimas kavala

tzimas-kavala

Μετά από μερικούς μήνες στο ταμείο ανεργίας, ο Γιάννης Τζήμας επέστρεψε στην… προπονητική δράση αναλαμβάνοντας τον πάγκο της Καβάλας. Στην πρεμιέρα του, μάλιστα, στον πάγκο των “Αργοναυτών” πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στο -αήττητο μέχρι τότε- Ψυχικό (74-62).

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την απόφασή του να εργαστεί μακριά από την Θεσσαλία για πρώτη φορά στην καριέρα του, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να μετακομίσει στην Καβάλα, ενώ αποκάλυψε πως η συμφωνία με τους Μακεδόνες είναι για ενάμιση χρόνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρώτη φορά που θα εργαστεί σε ομάδα εκτός Θεσσαλίας:”Είναι κάτι φυσιολογικό. Στην Θεσσαλία πέρασαν πολλές ομάδες σε ψηλό επίπεδο όπως οι ΓΣ Λάρισα, Ολύμπια, ΑΣ Τρίκαλα, Αίολος που ανεβήκαμε στην Α1, όμως πλέον τα περιθώρια στένεψαν. Δέχτηκα μία πολύ καλή πρόταση και ήταν δύσκολο να αρνηθώ. Η Καβάλα είναι μία πόλη που αγαπάει το μπάσκετ και το έχει δείξει όλα τα χρόνια που ήταν στην Α1. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής όσο βρίσκεται στην προεδρία, ενώ υπάρχει ένα αθλητικό υλικό παικτών που δίνει τη δυνατότητα να γίνει καλή δουλειά. Όλα αυτά αποτέλεσαν ένα μεγάλο κίνητρο για να βγω εκτός Θεσσαλίας”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Η συμφωνία μου με την ομάδα είναι για 1,5 χρόνο, καθώς όταν στην Α2 κάνεις 3 ήττες στις πρώτες 4 αγωνιστικές είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικήσεις άνοδο ειδικά όταν υπάρχουν τόσο δυνατοί ανταγωνιστές. Αποφασίσαμε με τη διοίκηση να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια φέτος, να δουλέψουμε σκληρά και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν δεν γίνει το… θαύμα φέτος τότε την επόμενη σεζόν θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να κάνουμε πρωταθλητισμό και να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που ήταν και αξίζει να βρίσκεται”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Στην ομάδα υπάρχουν 4 παιδιά (Κατσαρές, Αγγελακόπουλος, Τότσιος, Καραποστόλου) που έχω δουλέψει πολλές φορές μαζί τους κι αυτό ήταν σημαντικό γιατί αφομοίωσαν πολύ γρήγορα κάποια πράγματα που ήθελα για το ντέρμπι με το Ψυχικό. Ήταν μεγάλο αβαντάζ για εμένα αυτό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια νέα παιδιά που δείχνουν ότι μπορούν να βελτιωθούν και στην πορεία να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής. Ο 19χρονος Βελισσαρίου πήρε σημαντικό χρόνο κόντρα στο Ψυχικό και ήταν από τους διακριθέντες.

Σε αυτό το ρόστερ υπάρχουν και κάποια παιδιά με θητεία από την Α1 που είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στην Α2, καθώς είναι μία κατηγορία που βασίζεται στους κοντούς κι έχει μεγάλη πίεση. Γενικά είναι ένα υλικό που θέλει δουλειά αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου (Ηλία Μωσαΐδη, Νίκο Πενταζίδη, Θωμά Γαζέτη, Πασχάλη Κασάπη, Αντώνη Κρίτο, Γιώργο Τσοκτουρίδη, Ιωσήφ Μιχαηλίδη, Δώρο Παπαντωνίου) που είναι άνθρωποι της πόλης κι είναι αξιόλογα παιδιά”.

Για τη νίκη επί του Ψυχικού στο ντεμπούτο του: “Ήταν μία μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμουν μόλις 4 μέρες στην ομάδα. Βάλαμε κάποια πράγματα που ειδικά στο 2ο ημίχρονο είχαμε επιτυχία σε όσα είχαμε σχεδιάσει. Παίξαμε πιεστική άμυνα με πολλούς αιφνιδιασμούς και σε αυτό μας βοήθησε η απουσία του Μοσχοβίτη. Ήταν δύσκολο να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα με τόσο καλή ψυχολογία και παίκτες όπως το Ψυχικό, όμως τα καταφέραμε.

Τέλος θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην ομάδα του Ψυχικού για την ανακοίνωση που έβγαλε και θέλουμε πάντα τέτοια να είναι η φιλοξενία μας σε όλους τους αγώνες. Για εμάς αυτή η ανακοίνωση αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα πόσο μπασκετικό και υγιές κοινό έχει η πόλη της Καβάλας. Αυτός ίσως είναι από τους σημαντικότερους λόγους που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι η ομάδα της Καβάλας να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια στις υψηλές κατηγορίες γιατί έχει πολλά να δώσει στο ελληνικό μπάσκετ που περνάει δύσκολες μέρες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…