Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Είχαμε ψυχραιμία”

“Είχαμε ψυχραιμία”

pashutin

pashutin

Την ήττα της περασμένης βδομάδας (από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) ρέφαρε στην Κρήτη η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία δια χειρός… Κρούνοσλαβ Σιμόν άλωσε τα “Δύο Αοράκια” (69-72). Ο Εβγκένι Πασούτιν ήταν… ανακουφισμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Κι αυτό χάρη στον Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ που “υπέγραψε” το μεγάλο “διπλό”.

“Περίμενα να γίνει ένα σκληρό ματς απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Δεν αφήσαμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού τις καλές συνεργασίες και να πετύχει καλάθια με τους ψηλούς του. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι στον Διαμαντίδη. Επιθετικά ελέγξαμε το παιχνίδι. Είχαμε ψυχραιμία και πήραμε μια μεγάλη νίκη δεδομένου πως αυτή είναι η πρώτη μας χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Συνεχίζουμε… Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σκληρό γκρουπ όπως αγωνίζονται μεγάλες και ιστορικές ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Ο Ερυθρός Αστέρας και η Λιέτουβος διαθέτουν πολύ δυνατές έδρες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ρώσου προπονητή, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στην φάση με το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και το αν είχε δώσει εντολή για φάουλ, ο Εβγκένι Πασούτιν σημείωσε:

“Θέλαμε να κάνουμε το φάουλ αλλά όχι αμέσως. Δεν είχαμε καλές περιστροφές και δεχθήκαμε το τρίποντο”.

Τέλος, όσον αφορά στο ότι το ματς δεν έγινε στο ΟΑΚΑ αλλά στο Ηράκλειο, υποστήριξε πως: “Είναι πολύ δύσκολο να  κερδίσεις τον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτου έδρας. Ειδικά όταν έχει μαζί του τους φιλάθλους του όπως συνέβη απόψε”.

Από την μεριά του, ο -μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα- Κρούνοσλαβ Σιμόν σημείωσε: “Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά ειδικά στην άμυνα. Δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να βάλουν πολλά σουτ. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Όταν το ματς κρίνεται στο τελευταίο σουτ δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να σουτάρεις. Άλλες φορές μπαίνει και άλλες όχι. Εγώ σούταρα και στάθηκα τυχερός“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…