Κεντρική Διεθνή Διπλό με άγχος για Μάλαγα

Διπλό με άγχος για Μάλαγα

granger malaga

granger-malaga

Αν και τα βρήκε… μπαστούνια η Μάλαγα “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Μπανταλόνα με 65-63 και σημείωσε την τρίτη της νίκη στην Liga Endesa σε τέσσερις αγώνες.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα δυσκολεύτηκε αρκετά ωστόσο στο “νήμα” έστω και με μπόλικο άγχος κατάφερε να χαμογελάσει. Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκειά του χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει μία σταθερή διαφορά. Εντέλει οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στο φινάλε και επικράτησαν. Ο Φραν Βάσκεθ με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για την Μάλαγα ενώ πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ράφαελ Χετσμάγιερ με 16 πόντους. Από τους γηπεδούχους που έχουν πλέον ρεκόρ 1-3 καλύτερος παίκτης ήταν ο Τζον Σούρνα με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

“Πάρτι” από Γκραν Κανάρια

Το ντέρμπι των Καναρίων νησιών ήταν τελικά “παράσταση” για μία… ομάδα αφού η Γκραν Κανάρια “έστησε” το δικό της “πάρτι” και έριξε στο… καναβάτσο την Κανάριας με 79-61. Ήταν η τέταρτη φετινή νίκη για τους γηπεδούχους που ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας ως αήττητοι με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου η Γκραν Κανάρια προηγήθηκε με 47-24 έχοντας ως κύριο “όπλο” την άμυνα. Ο Χαβιέ Μπεϊράν (20 πόντοι, 5/6 τρίποντα) ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

“Σεφτέ” για Ξανθόπουλο

Στο ματς που έκλεισε την… αυλαία της 4ης αγωνιστικής η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου έκαμψε την… αντίσταση της Φουενλαμπράδα εκτός έδρας με 78-73 και έκανε “σεφτέ” για την φετινή σεζόν στην Liga Endesa. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου δέχτηκαν συνολικά 12 πόντους. Έτσι με τέτοια άμυνα είχαν… κάβα και για την επίθεση και σε αυτό το διάστημα πέτυχαν 32 πόντους. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε 4 πόντους (1/2 βολές, 1/2 τρίποντα), “μάζεψε” 2 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Μπένχαμιν ΝτεΓουάρ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ για τους ηττημένους ο Άντι Πάνκο και ο Ιβάν Πάουνιτς σημείωσαν από 16 πόντους έκαστος.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Εστουντιάντες – Μούρθια 69-77 (2/11)
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ 108-57 (2/11)
Καχασόλ Σεβίλλη – Λαμποράλ Κούτσα 82-62 (2/11)
Σαραγόσα – Μανρέσα 89-52
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπιλμπάο 92-75
Μπαρτσελόνα – Χιπούσκοα 81-74
Γκραν Κανάρια – Κανάριας 79-61
Μπανταλόνα – Μάλαγα 63-65
Φουενλαμπράδα – Ομπραντόιρο 73-78

Η Βαθμολογία (4η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης 8, Γκραν Κανάρια 8, Μπαρτσελόνα 8, Βαλένθια 7, Σαραγόσα 7, Μάλαγα 7, Κανάριας 7, Μούρθια 6, Μανρέσα 6, Μπανταλόνα 5, Ομπραντόιρο 5, Καχασόλ Σεβίλλη 5, Εστουντιάντες 5, Φουενλαμπράδα 5, Χιπούσκοα 5, Λαμποράλ Κούτσα 5, Βαγιαδολίδ 5, Μπιλμπάο 4.

Επόμενη αγωνιστική (5η, 9-10/11): Εστουντιάντες – Γκραν Κανάρια, Καχασόλ Σεβίλλη – Φουενλαμπράδα, Χιπούσκοα – Μπιλμπάο, Μπανταλόνα – Ομπραντόιρο, Μπαρτσελόνα – Κανάριας, Βαγιαδολίδ – Λαμποράλ Κούτσα, Ρεάλ Μαδρίτης – Μανρέσα, Βαλένθια – Σαραγόσα, Μάλαγα – Μούρθια.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…