Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Αγωνιούμε πώς θα είμαστε”

“Αγωνιούμε πώς θα είμαστε”

pedoulakis cyprus

pedoulakis-cyprus

Σε ισπανικό έδαφος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Παναθηναϊκού προκειμένου για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Λαμποράλ Λούτσα (29/11, 21:30) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Λίγο πριν την αναχώρηση της “πράσινης” αποστολή για τη Βιτόρια, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κάνοντας ειδική αναφορά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες.

“Επιδιώκουμε πάντοτε τη νίκη. Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ότι η Λαμποράλ έχει ενισχυθεί, έχει βρει ρυθμό και παίρνει  αποτελέσματα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι οι τραυματισμοί των Λάσμε και Ούκιτς. Ο Λάσμε έχει έναν τραυματισμό που ίσως να είναι σοβαρότερος απ’ ό,τι φάνηκε αρχικά, ενώ ο Ούκιτς επίσης ουσιαστικά είναι έξω. Έρχεται χωρίς προπόνηση και αυτό είναι πρόβλημα για την ομάδα.

Αγωνιούμε για το πως θα είμαστε εμείς, αλλά παρόλα τα προβλήματα είμαστε υποχρεωμένοι να σφυρηλατηθούμε ώστε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τη νίκη”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των “πρασίνων”, ο οποίος συνέχισε μιλώντας για το παιχνίδι με τους Ισπανούς:

Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της παίζει γρήγορα και βρίσκει ελεύθερα σουτ μέσα από την ταχύτητα του παιχνιδιού της. Το ροτέισον των παικτών ειδικά στη θέση του point guard θα πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε να μπούμε στο τέταρτο δεκάλεπτο και όσο γίνεται να είναι ξεκούραστα κάποια παιδιά, όπως ο Δημήτρης που έχει τραβήξει το βάρος μέχρι τις 27 Νοεμβρίου“.

Ενώ, κατέληξε λέγοντας: “Έχουμε βρει έναν καλύτερο ρυθμό, αλλά μας έχει στεναχωρήσει ο δεύτερος τραυματισμός του Λάσμε. Δοκίμασε την Τρίτη να μπει αλλά πόνεσε και οι εκτιμήσεις λένε πως κανονικά θα πρέπει να παραμείνει έξω για 15 μέρες ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος, γεγονός που μας δημιουργεί πρόβλημα. Το άλλο μας μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Ούκιτς. Δεν μπορεί να βγάλει προπόνηση. Αν τον δείτε μετά από αγώνα, δεν μπορεί να περπατήσει. Πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό“.

Παππάς: “Όλα είναι στο χέρι μας”

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο κίνητρο που υπάρχει για τη νίκη και το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποδράσει από τη Βιτόρια με τους δύο βαθμούς της νίκης.

“Το βαθμολογικό κίνητρο είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και να δείξουμε πως στο μέλλον θα είμαστε ακόμη καλύτεροι για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα η ομάδα είναι καλύτερη και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας“, δήλωσε ο νεαρός πόιντ γκαρντ, για να συνεχίσει:

“Πέρσι δεν ήμουν στην ομάδα για να ξέρω την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει λίγο δυσανασχετήσει αλλά θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα βελτιώνεται και θα συνεχίσει να βελτιώνεται σταδιακά ώστε στο τέλος να φτάσει να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Όταν παίζεις εκτός έδρας είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε το πρόσωπο που θέλουμε και παρουσιάζουμε σε όλα τα ματς. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη απόδοση και στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ“, και κατέληξε μιλώντας για το πρώτο παιχνίδι με τους Βάσκους και τα σενάρια πρόκρισης του τριφυλλιού:

“Στο πρώτο ματς η Λαμποράλ παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες. Στην έδρα της είναι πολύ πιο δυνατή. Ο κόσμος τη βοηθάει. Θα πάμε να δώσουμε τη μάχη μας και τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν έχω εξετάσει όλα τα σενάρια και τις βαθμολογίες. Μας απασχολεί να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Από τη στιγμή που θα το κάνουμε αυτό θεωρώ πως όλα είναι στο χέρι μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…