Κεντρική Basket League Αγώνες Ίκαρος – Ελευσίνα 74-84

Ίκαρος – Ελευσίνα 74-84

jones rebound

jones-rebound

Τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ πέτυχε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος άλωσε την έδρα του Ικάρου Χαλκίδας με 84-74 και απομακρύνθηκε σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη. Οι “σταχυοφόροι” πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι πηγαίνοντας χέρι – χέρι στο σκορ αφού καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να “πατήσει το γκάζι”. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν μια ελαφρά υπεροχή, η οποία αποτυπώθηκε στο σκορ της πρώτης περιόδου (20-13), αλλά έγινε ακόμα πιο εμφανής στη συνέχεια.

Η άμυνα του Ικάρου ήταν… απούσα στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στον Πανελευσινιακό να σκοράρει αρκετά, την ίδια ώρα που δεν προβληματιζόταν ιδιαίτερα στην άμυνα. Έτσι, η διαφορά έφτασε στο +12 (31-43) στο τέλος του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να αναζητούν τρόπους… ανατροπής των δεδομένων.

Η ανάπαυλα δεν βοήθησε σε αυτή τους την προσπάθεια, αφού οι “σταχυοφόροι” παρέμειναν σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Παράλληλα, όμως, διεύρυναν (έστω και λίγο) το προβάδισμά τους, με αποτέλεσμα το +15 (50-65) του 30ου λεπτού να τους δώσει τη δυνατότητα να… νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την κατάκτηση της νίκης.

Η αυτοπεποίθηση μετατράπηκε σε… σιγουριά στην τέταρτη περίοδο! Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση αφού ακόμα κι όταν πλησίασαν στους έξι πόντους (71-77 στο 38ο λεπτό), η απάντηση από πλευράς Πανελευσινιακού ήταν άμεση.

Ο Ράλεϊ – Ρος “κλείδωσε” τη νίκη των φιλοξενούμενων με λέι απ στο τελευταίο λεπτό και κάπου εκεί… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Πουρσανίδης – Γκούμας.
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 31-42, 50-63, 74-84.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 12 (1), Γκόβενς 13 (3), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 15 (10 ριμπ.), Μανωλόπουλος 2, Σάτον 4, Γκαγκαλούδης 8, Μπορόβνιακ 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας 1, Μπεκ 15 (2), Περσίδης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 11 (1), Παπαμακάριος 10 (2), Αράπης, Ράλεϊ – Ρος 10, Τζόουνς 8 (2), Μαγκουνής, Φαγιέ 12 (1), Μελισσαράτος 3, Τέρνερ 17, Μάντζαρης 8 (1), Αβραμίδης 5.

  • sutton ikaros panionios

    Ένας… Ίκαρος στην Ουλμ

    Στην απόκτηση του Ντομινίκ Σάτον για τα επόμενα τρία χρόνια προχώρησε η γερμανική Ουλμ. Ο …
  • Bontz Ilisiakos

    Χάλασε του Μποντζ

    Ο Τσέικχ Μποντζ δεν θα είναι τελικά ο αντικαταστάστης του Άαρικ Μάρεϊ στη ρακέτα του Πανελ…
  • murray

    Τέλος ο Μάρεϊ

    Την κοινή συνεναίσει λύση της συνεργασίας του με τον Άαρικ Μάρεϊ γνωστοποίησε ο Πανελευσιν…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…