Κεντρική Α1 ΕΣΑΚΕ “Το μπάσκετ στην κοινωνία”

“Το μπάσκετ στην κοινωνία”

keelpno-deltio-typou

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχίζει την συνεργασία του με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στην προσπάθειά του να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο, για θέματα σεξουαλικής υγείας και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του AIDS. Η εν λόγο συνεργασία ξεκίνησε το 2012.

Στο πλαίσιο της δράσης της συνεργασίας των δυο πλευρών, από τον τρέχον μήνα (Νοέμβριο) και για όλες τις αγωνιστικές, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου 2013-14, θα υπάρχουν Stands με ενημερωτές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, όπου θα διανέμουν υλικό σχετικά με το AIDS και Gadget. Επίσης πριν την έναρξη των αγώνων και στο ημίχρονο, θα ακούγονται μηνύματα και θα προβάλλονται ενημερωτικά spot, σχετικά με το AIDS.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, έγιναν γνωστές οι ενημερωτικές δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

Ενημερωτικές Δράσεις με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι το “Getting to Zero” – “ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ“, το οποίο αποτελεί το μότο των ενημερωτικών δράσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για το 2013-2014. “Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, μηδενίζουμε τις διακρίσεις”.

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης και των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναπτύσσει μέσω δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού μια ανθρώπινη αλυσίδα ενημέρωσης, από την οποία θα διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). H εν λόγω δράση ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίζεται μέσα στη νέα χρονιά με τη δημιουργία λογαριασμών (accounts) στα κοινωνικά μέσα και blogs, όπου θα αναρτώνται πληροφορίες για τον ιό του AIDS, δράσεις του οργανισμού και υπηρεσίες για την προσέλκυση κοινού με σκοπό την εθελοντική ενημέρωση γνωστών και φίλων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι ενημερωτικές δράσεις:

· Πρόγραμμα δρόμου στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων σε νέους και άνδρες, οι οποίοι κάνουν σεξ με άνδρες (MSM), με διανομή δωρεάν προφυλακτικών ενημερωτικών φυλλαδίων και gadget. 16/11: Χαλάνδρι. 22-24/11: Πλ. Καρύτση, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Γκάζι. 25-26/11: Μπουρνάζι, Περιστέρι, Ίλιον. 27-28/11: Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία. 29-30/11-1/12: Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Γκάζι. 5/12: Κορυδαλλός, 6/12: Πειραιάς, 7/12 Εξάρχεια, 8/12 Πανόρμου.  Σε σινεμά, μπαρ και σάουνες στο Γκάζι και στο Μοναστηράκι. Ώρες 20:00 έως 02:00.

· Προσφορά 100.000 προφυλακτικών από την εταιρεία Durex στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Προσωπικό της Durex σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα διανέμει προφυλακτικά στα Super Market Μαρινόπουλος (Άλιμο, Γέρακα, Μαρούσι) και My Market (Γλυφάδα,  Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Σοφία) και θα ενημερώνει σχετικά με ζητήματα προφύλαξης και για το Τεστ του AIDS. Η δράση θα υλοποιηθεί στις 22-23/11 και στις 29-30/11(Παρασκευή:  12:00 – 18:00μμ και Σάββατο: 11:00 – 17:00μμ).

· Προσφορά 8.000 προφυλακτικών  από την εταιρεία Duο στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προκειμένου να διανεμηθούν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να επικοινωνηθεί μέσω της προώθησης του προϊόντος το μήνυμα της προφύλαξης στη φοιτητική νεολαία.

· Συνεργασία με ΕΣΑΚΕ (Ελληνικό Σύνδεσμο Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) και φέτος με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ως “Επίτιμος CSR Συνεργάτης της Basket League ΟΠΑΠ“. Από το Νοέμβριο του 2013 και για όλες τις Αγωνιστικές  θα υπάρχει stand του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και gadget, ενώ θα ακούγονται ηχητικά μηνύματα για το aids και θα προβάλλονται  δύο ενημερωτικά spot.

· Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚΑΚΜΗ” στις 26 Νοεμβρίου του 2013. Θα παρουσιαστούν στοιχεία από διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών καθώς και η Διαδικτυακή Καμπάνιαgetting to zero” – “ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ” παρουσία επώνυμων προσώπων και bloggers, ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ θα παρουσιάσουν τα εικαστικά τους έργα για την καμπάνια ευαισθητοποίησης κατόπιν διεξαγωγής δημιουργικού διαγωνισμού.

· Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚΞΥΝΗ” στις 29 Νοεμβρίου 2013 και στο ΙΕΚΔΟΜΗ” στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Στους εκπαιδευτικούς χώρους των ΙΕΚ με ειδικά διαμορφωμένα stand θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα για τον ιό HIV, οι δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο γενικό πληθυσμό, αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Tο πρωτάθλημα της ΑΕΚ το 2002!

Αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ΑΕΚ το μακ…