Κεντρική Διεθνή Τα… χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα

Τα… χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα

dorsey dunk barcelona

dorsey-dunk-barcelona

Αν και δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα η Μπαρτσελόνα βρήκε τις λύσεις και επικράτησε εντός έδρας της Χιπούσκοα με 81-74 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Liga Endesa.

Έτσι οι Καταλανοί έμειναν αήττητοι και στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον νικητή του βραδινού ντέρμπι των Κανάριων νησιών. Κατά τα άλλα οι “μπλουγκράνα” τα… χρειάστηκαν καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Μάλιστα η Χιπούσκοα ήταν μπροστά στο σκορ με 57-53 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Εντέλει οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με μπροστάρη τον Μαρσελίνιο Χουέρτας (21 πόντοι, 3 ασίστ) και… συνοδοιπόρους τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Άντε Τόμιτς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) “καθάρισαν” στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρη σε επιμέρους σκορ 28-17 που πραγματοποίησαν.

Ο Κώστας Παπανικολάου πάτησε παρκέ για 17 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα όπου έμεινε άποντος (0/3 τρίποντα) ενώ “μάζεψε” 2 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ. Ο Τζέισον Ρόμπινσον με 26 πόντους ήταν ο καλύτερος παίκτης για τη Χιπούσκοα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Καταλανοί ήταν αρκετά εύστοχοι στα δίποντα (30/42-71%) αλλά τα… σπάσανε στα τρίποντα (1/15-7%).

Θετικός ο Μπουρούσης, αήττητη η Ρεάλ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπιλμπάο με 92-75 και έκανε το “τέσσερα στα τέσσερα”. Οι Μαδριλένοι είχαν τα ηνία του αγώνα σε όλη την διάρκειά του ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαν αποκτήσει διαφορά 12 πόντων (49-37). Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν θετικός για τους γηπεδούχους καθώς σε 20 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής πέτυχε 13 πόντους (0/1 βολές, 5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), “μάζεψε” 8 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ και ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του. Αξίζει να επισημανθεί πως οι παίκτες της Ρεάλ έδωσαν συνολικά 34 ασίστ (9 είχε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και 8 ο Σέρχιο Γιουλ) με τους δύο γκαρντ να έχουν από 17 και 12 πόντους αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ για τους Βάσκους που δεν έχουν κάνει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα ήταν ο Ντάιρις Μπέρτανς με 22 πόντους.

Συντριβή για Γιαννόπουλο

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Σαραγόσα η οποία συνέτριψε εντός έδρας τη Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 89-52. Ο Έλληνας γκαρντ πάτησε παρκέ για σχεδόν 25 λεπτά και τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και 1 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη ήττα για τη Μανρέσα η οποία ήταν κακή και δεν μπόρεσε να γλιτώσει τη συντριβή. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και με “όπλο” την πιεστική τους άμυνα κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 18 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τη Σαραγόσα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Εστουντιάντες – Μούρθια 69-77 (2/11)
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ 108-57 (2/11)
Καχασόλ Σεβίλλη – Λαμποράλ Κούτσα 82-62 (2/11)
Σαραγόσα – Μανρέσα 89-52
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπιλμπάο 92-75
Μπαρτσελόνα – Χιπούσκοα 81-74
Γκραν Κανάρια – Κανάριας (19:00)
Μπανταλόνα – Μάλαγα (19:00)
Φουενλαμπράδα – Ομπραντόιρο (20:30).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…