Κεντρική Διεθνή Μόνη στην κορυφή η Ρεάλ

Μόνη στην κορυφή η Ρεάλ

bilbao barcelona

bilbao-barcelona

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 6ης αγωνιστικής στην Liga Endesa αφού επικράτησε της Γκραν Κανάρια εκτός έδρας με 75-70 και σε συνδυασμό με την πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα έμεινε μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Μαδριλένοι επιβεβαίωσαν σε ακόμα ένα ματς ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού αν και δυσκολεύτηκαν “έσπασαν” το αήττητο της Γκραν Κανάρια και ταυτόχρονα επέκτειναν το δικό τους σε “έξι στα έξι”. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 22-17 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο στη συνέχεια οι πρωταθλητές επέβαλαν τον… ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 22-15 μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 39-37.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ελαφριά υπεροχή τους και έφτασαν στο ροζ φύλλο. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέτριος για τους νικητές, πάτησε παρκέ για 16 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα και τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τη Ρεάλ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Άλμπερτ Όλιβερ με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ.

“Σεφτέ” για Μπιλμπάο, σούπερ “Παπ”

Την πρώτη της ήττα για την φετινή σεζόν γνώρισε η Μπαρτσελόνα η οποία βρέθηκε στο… καναβάτσο από την Μπιλμπάο εκτός έδρας με 80-72 με τους Βάσκους να κάνουν “σεφτέ” στο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 26-15 πανηγύρισαν την “παρθενική” τους νίκη.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν σούπερ για τους Καταλανούς αλλά δεν έφτανε για να έρθει το διπλό. Συγκεκριμένα ο 23χρονος άσος σημείωσε 19 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 5/9 τρίποντα), “μάζεψε” 5 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Πρώτο “βιολί” για τους Βάσκους ήταν ο Ντάιρις Μπέρτανς με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ανεβαίνει η Λαμποράλ Κούτσα

Στην Βασκονία η Λαμποράλ Κούτσα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και σημείωσε την τρίτη φετινή της νίκη με “θύμα” τη Μάλαγα (82-75) η οποία υπέστη την δεύτερη ήττα της. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με ηγέτη τον Τίμπορ Πλάις (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) πιστοποίησε ότι ανεβαίνει στην βαθμολογία της Liga Endesa. Από τους φιλοξενούμενους που την προσεχή Παρασκευή (22/11) υποδέχονται τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα ο Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τρίτη νίκη για Καχασόλ

Με ρεκόρ 3-3 συνεχίζει πλέον στο πρωτάθλημα η Καχασόλ Σεβίλλη η οποία “υπέταξε” τη Σαραγόσα εκτός έδρας με 74-66 και πανηγύρισε την τρίτη φετινή της νίκη. Οι Σεβιγιάνοι κυριάρχησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και δεν είχαν πρόβλημα να αποκτήσουν μία σταθερή διαφορά. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τόμας Σατοράνσκι και ο Μάρκος Μάτα που έβαλαν από 16 πόντους έκαστος. Καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Τζόναθαν Ταμπού με 12 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…