Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” στο τέλος η Μάλαγα

“Καθάρισε” στο τέλος η Μάλαγα

bilbao malaga

bilbao-malaga

Την πέμπτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Μάλαγα που “άλωσε” το Μπιλμπάο και επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 75-68 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Liga Endesa.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκειά της ωστόσο στο η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα χαμογέλασε στο τέλος. Συγκεκριμένα η Μάλαγα πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 22-12 στην τέταρτη περίοδο, ανέτρεψε το εις βάρος της 56-53 του τρίτου δεκαλέπτου, “καθάρισε” την… μπουγάδα και προκάλεσε την έκτη ήττα των Βάσκων.

Ο Ράιαν Τούλσον ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Χέρμαν Γκάμπριελ και ο Αντάνας Καβαλιάουσκας σημείωσαν από 14 πόντους έκαστος για τους γηπεδούχους.

Έκτη ήττα για Βαγιαδολίδ

Στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου η οποία γνώρισε την έκτη της ήττα για την φετινή σεζόν αυτή την φορά εκτός έδρας από την Μούρθια (101-90). Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο (συνολικό επιμέρους σκορ 65-41) και έτσι έβαλαν τις βάσεις για να ανεβάσουν το ρεκόρ τους στο 3-4.

Ο Χοσέ Άνχελ Αντέλο ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές με 24 πόντους (5/8 τρίποντα) ενώ ο Τζέισον Ρόου ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος ήταν θετικός και σε 20 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα συμμετοχής τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (2/2 βολές, 4/8 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και 2 ριμπάουντ. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν αγωνίστηκε.

Τέταρτη νίκη για Σαραγόσα

Στο τρίτο ματς της ημέρας η Σαραγόσα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, έκαμψε την αντίσταση της Μπανταλόνα με 87-83 και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στην Liga Endesa. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 56-40 στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο έπαθαν επιθετικό… μπλακ άουτ, πέτυχαν μόλις 9 πόντους και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 65-62. Εντέλει η Σαραγόσα διατήρησε το προβάδισμά της και με πρώτο “βιολί” τον Βίκτορ Σανικίτζε (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) πήρε το ροζ φύλλο. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 3-4 διακρίθηκε ο Ταρίκ Κίρκσεϊ με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σπουδαίο διπλό για Καχασόλ

Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της υπέστη η Γκραν Κανάρια η οποία “λύγισε” εντός έδρας από την Καχασόλ Σεβίλλη με 68-58. Οι Σεβιγιάνοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 19-14) κατόρθωσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με “όπλο” την άμυνα κατέκτησαν το τέταρτο φετινό ροζ φύλλο. Ο Λατάβιους Ουίλιαμς ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους νησιώτες που δεν αξιοποίησαν το καλό τους ποσοστό στα δίποντα (64%-16/25) ο Μπραντ Νιούλεϊ ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων (13 π.)

Δια χειρός… Ριτσότι

Σε έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Τενερίφη κέρδισε εντός έδρας τη Χιπούσκοα με 76-75. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε χάρη σε ένα καλάθι του Νίκολα Ριτσότι, 7 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Ακολούθως το σουτ του Τζέισον Ρόμπινσον (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) βρήκε… σίδερο. Ήταν η τέταρτη νίκη για τους γηπεδούχους ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 3-4. Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν σε καλή μέρα για τους νικητές την ώρα που ο Ριτσότι πρόσθεσε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το σημερινό πρόγραμμα της Liga Endesa:
Μπιλμπάο – Μάλαγα 68-75
Σαραγόσα – Μπανταλόνα 87-83
Μούρθια – Βαγιαδολίδ 101-90
Τενερίφη – Χιπούσκοα 76-75
Γκραν Κανάρια – Καχασόλ Σεβίλλη 58-68
Ρεάλ Μαδρίτης – Εστουντιάντες (19:00)
Μανρέσα – Λαμποράλ Κούτσα (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…