Paella στο Los Caracoles

paella

paella

Ο Κώστας Ρήγας, με ισχυρό άλλοθι (αλίμονο) το ότι οι ομάδες ψήφισαν αυτό που εδώ και 13 χρόνια δεν τους είχε ποτέ απασχολήσει, δημιούργησε μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, όχι μόνο στον σύνδεσμο των Κριτών της Αθήνας, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Κι εξηγούμαστε…

Η Τάνια Μερίκα, με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του ΣΚΚΑ και -προς τιμήν τους- με το “πράσινο φως” από το σύνολο των Αθηναίων Κριτών, βρήκε μια ενδιάμεση λύση για να μην διαλύσει το οικοδόμημα.

Σκεφτείτε, τους 20-25 κατά τεκμήριο καλύτερους Αθηναίους Κριτές να έπαιζαν όλα τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά κι εκείνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Άλλοι τόσοι θα απογοητεύονταν, θα χαλάρωναν και είτε θα έκαναν αγγαρεία, είτε θα απομακρύνονταν. Μεγάλα παιδιά είμαστε, καθένας (ακόμα και ο Κώστας Ρήγας) μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα που θα συναντούσαμε στο άμεσο μέλλον.

Με τη λύση της προέδρου των Κριτών αυτό το πρόβλημα αποφεύχθηκε, αλλά υπήρχε ένα άλλο, που θα μπορούσε να απειλήσει εδώ και τώρα το πρωτάθλημα της Α1 (και όχι μόνο). Αν βγάλουμε από την εξίσωση 10-12 εξαιρετικά καλούς Κριτές, θα μπορούσε να “αδυνατίσει” το πρωτάθλημα.

Ακόμα κι αν υπήρχαν (που υπάρχουν) 10-12 καλοί Κριτές να καλύψουν το κενό τους, ένα άλλο κενό θα απειλούσε την Α2 και πάει λέγοντας. Βεβαίως, η πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε ενημερωτικό επίπεδο και η υψηλού επιπέδου παρουσία των Αθηναίων Κριτών (ο ίδιος ο Ρήγας έλεγε δημόσια ότι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη) εκμηδενίζουν τους κινδύνους και σβήνουν τις εστίες φωτιάς που από αμέλεια (;) άναψε ο “Le Grande“.

Βεβαίως, ο Ρήγας ενδιαφέρεται για την Ευρωλίγκα και πολύ καλά κάνει. Αν στη θέση του ήταν ένας Ισπανός, Γάλλος, Πορτογάλος, τίποτα δεν θα μπορούσαμε να πούμε. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο, ο οποίος τις μισές μέρες αποσύρεται στη Βαρκελώνη και κάνει μοναχικούς περιπάτους στη Ράμπλα και τις άλλες μισές “σκάει” από το ενδιαφέρον του για την ελληνική διαιτησία και το ελληνικό μπάσκετ.

Προφανώς, την τελευταία απόφαση (ναι, είπαμε, των σωματείων) την πήρε τρώγοντας paella στο Los Caracoles, στην οδό Carrer d´Escudellers 14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…