Κεντρική NBA “Φωτιά” στα παρκέ (vid)
NBA

“Φωτιά” στα παρκέ (vid)

shumpert

shumpert

Ο κακός… χαμός έγινε χθες το βράδυ στο ΝΒΑ καθώς ο… μπαξές είχε απ όλα! Μεγάλες (σε έκταση) νίκες, όπως αυτή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Λος Άντζελες Λέικερς (125-94), “διπλά” με γεύση… Κέβιν Ντουράντ (42π.), αλλά και ελληνικές παρουσίες σε δύο παιχνίδια. Το αποτέλεσμα που, όμως, έκλεψε, την παράσταση ήταν η νίκη των Φιλαδέλφεια Σίξερς επί των Μαϊάμι Χιτ (114-110), σε ένα παιχνίδι που “έλαμψε” το άστρο του Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς.

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μπρούκλιν Νετς 98-94
Φιλαδέλφεια Σίξερς – Μαϊάμι Χιτ 114-110
Τορόντο Ράπτορς – Μπόστον Σέλτικς 93-87
Ντιτρόιτ Πίστονς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 113-102
Νιου Γιόρκ Νικς – Μιλγουόκι Μπακς 90-83
Χιούστον Ρόκετς – Σάρλοτ Μπόμπκατς 96-83
Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Ορλάντο Μάτζικ 120-115 (103-103κ.α.)
Νιου Ορλίν Πέλικανς – Ιντιάνα Πέισερς 90-95
Ντάλας Μάβερικς – Ατλάντα Χοκς 118-109
Σαν Αντόνιο Σπερς – Μέμφις Γκρίζλις 101-94
Γιούτα Τζαζ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 98-101
Φοίνιξ Σανς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 104-91
Σακραμέντο Κινγκς – Ντένβερ Νάγκετς 90-88
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Λος Άντζελες Λέικερς 125-94

Ονειρεμένο ντεμπούτο

carter-williams-cole

Μπορεί πολλοί να θεωρούν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς ως τη χειρότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα του Μπρετ Μπράουν έκανε το… “μπαμ” στην πρεμιέρα της νέας χρονιάς επικρατώντας εντός έδρας των Μαϊάμι Χιτ με 114-110. Κι αυτό γιατί είδε έναν… πρωτάρη να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Ο λόγος για τον Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς, ο οποίος σαν έτοιμος από καιρό οδήγησε την ομάδα του στη νίκη έχοντας 22π.-7ριμπ.-12ασ.-9κλεψ., την ίδια ώρα που το δίδυμο των Έβαν Τέρνερ (26π.) – Σπένσερ Χοζ (24π.-9ριμπ.) έδινε το κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους.

Στην αντίπερα όχθη, οι πρωταθλητές έδειξαν μάλλον να… αιφνιδιάζονται από την εμφάνιση της Φιλαδέλφεια αφού “πιάστηκαν στον ύπνο” στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να τρέχουν να… σώσουν την κατάσταση στη συνέχεια. Δίχως, όμως, αποτέλεσμα… Πρώτος σκόρερ για το Μαϊάμι ήταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς (25π.-13ασ.), ενώ ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ πέτυχε ο Κρις Μπος (22π.-10ριμπ.).

Με ηγέτη τον “Μέλο”

world-peace

Η δυναμική του “Madison Square Garden” είναι τέτοια που πολλές φορές αρκεί από μόνη της για να δώσει τη νίκη στους Νιου Γιόρκ Νικς. Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες το βράδυ, οπότε και η ομάδα του Μάικ Γούντσον έκαμψε την αντίσταση των Μιλγουόκι Μπακς (90-83) δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχοντας τον Καρμέλο Άντονι (19π.-10ριμπ.) σε ρόλο… καθοδηγητή πήραν την πρώτη τους νίκη τη φετινή χρονιά.

Από πλευράς “Ελαφιών“, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γκάρι Νιλ (16π.), με τον Καρόν Μπάτλερ (14π.) να ακολουθεί, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (1π.) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος για πέντε λεπτά.

Με την υπογραφή του “Σούπερμαν”

howard-jefferson

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ εν χρειάστηκε παρά ένα παιχνίδι για να δείξει πως φέτος είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο τους Χιούστον Ρόκετς. Ο “Σούπερμαν” ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης των “Ρουκετών” κόντρα στους Σάρλοτ Μπόμπκατς (96-83) αφού σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (17π.-26ριμπ.), με τον Τζέιμς Χάρντεν να αποτελεί το alter ego του σκοράροντας 21π..

Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη σε κάθε πτυχή του αγώνα, με τον τομέα των ριμπάουντ να αποτελεί την… αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ. Είναι χαρακτηριστικό πως το δίδυμο των Ντουάιτ ΧάουαρντΟμέρ Ασίκ μάζεψε περισσότερα ριμπάουντ απ ότι ολόκληρη η ομάδα της Σάρλοτ (40 έναντι 37).

Στα “ρηχά” οι Έλληνες

parker-randolph

Πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, την ήττα γνώρισαν και οι άλλοι δύο Έλληνες του ΝΒΑ που αγωνίζονται στους Μέμφις Γκρίζλις. Κι αυτό γιατί οι Σαν Αντόνιο Σπερς έκαναν μία μαγική δεύτερη περίοδο (σ.σ.: επιμέρους σκορ 30-7) “καθαρίζοντας τη μπουγάδα” από το πρώτο μέρος, για να πάρουν, εν τέλει, τη νίκη απέναντι στις “Αρκούδες” με 101-94. Τα “Σπιρούνια” δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, απέναντι σε μία ομάδα που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ το 55% (11/20) με το οποίο σούταραν από την περιφέρεια ήταν… το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους.

Για τους νικητές, από 14π. είχαν οι Τιάγκο Σπλίτερ και Μπορίς Ντιό, ενώ από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν το Τόνι Άλεν με 15π.. Όσον αφορά τα Ελληνόπουλα, ο Κώστας Κουφός είχε 7π.-3ριμπ. σε 14’ και ο Νικ Καλάθης 2π.-2ριμπ.-2ασ. σε 5’.

Η βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ

Ιντιάνα Πέισερς 2-0
Τορόντο Ράπτορς 1-0
Ντιτρόιτ Πίστονς 1-0
Μαϊάμι Χιτ 1-1
Νιου Γιόρκ Νικς 1-0
Κλίβελαντ Καβαλίερς 1-0
Φιλαδέλφεια Σίξερς 1-0
Μπρούκλιν Νετς 0-1
Μπόστον Σέλτικς 0-1
Μιλγουόκι Μπακς 0-1
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-1
Σικάγο Μπουλς 0-1
Ατλάντα Χοκς 0-1
Σάρλοτ Μπόμπκατς 0-1
Ορλάντο Μάτζικ 0-2

ΔΥΣΗ

Μινεσότα Τίμπεργουλβς 1-0
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 1-0
Φοίνιξ Σανς 1-0
Σαν Αντόνιο Σπερς 1-0
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 1-0
Χιούστον Ρόκετς 1-0
Ντάλας Μάβερικς 1-0
Σακραμέντο Κινγκς 1-0
Λος Άντζελες Λέικερς 1-1
Ντένβερ Νάγκετς 0-1
Λος Άντζελες Κλίπερς 0-1
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 0-1
Γιούτα Τζαζ 0-1
Νιου Ορλίν Πέλικανς 0-1
Μέμφις Γκρίζλις 0-1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…