Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Παναθηναϊκός 68-88

Τρίκαλα – Παναθηναϊκός 68-88

lasme trikala

lasme-trikala

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα και επιβάλλοντας τον ρυθμό του από το 1ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός πέρασε σα σίφουνας από τα Τρίκαλα παίρνοντας τη νίκη με 88-68. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν προβληματίστηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και δίχως να αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση από το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, τα Τρίκαλα παραμένουν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα αγνοώντας τη χαρά της νίκης.

Με φόρα… από την Κύπρο (και το παιχνίδι κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα) ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση κόντρα στα Τρίκαλα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκε νωρίς νωρίς με δέκα πόντους (13-3 στο 4ο λεπτό), την ίδια ώρα που τα Τρίκαλα αδυνατούσαν να κάνουν το… παραμικρό.

Από την άλλη πλευρά, το τριφύλλι διακρινόταν για τον επιθετικό του πλουραλισμό και την άνεση με την οποία μοίραζε το παιχνίδι του κοντά και μακριά από το καλάθι, με τον Γκιστ να είναι… απολαυστικός και να προσφέρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Η άμυνα συνέχισε να αποτελεί το… άρμα μάχης για τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, οπότε και το +17 (12-29) με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι έδειχνε να βάζει τέλος στην υπόθεση “νίκη”.

Η χαλάρωση που επέδειξαν, όμως, οι “πράσινοι” στις αρχές της δεύτερης περιόδου σε συνδυασμό με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ματαλόν ήταν αρκετά για να βάλουν τα Τρίκαλα ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (29-21 στο 13’).

Το τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν η καλύτερη λύση. Ο προπονητής του τριφυλλιού τα… έψαλλε στους παίκτες του για την εικόνα τους, με αποτέλεσμα αυτοί να “αφυπνιστούν” και “τρέχοντας” σερί 12-0 να… επαναφέρουν την τάξη (41-21) στο 17ο λεπτό.

Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει “καθαρίσει τη μπουγάδα” αφού προηγούταν με 47-26 και να σουτάρει με το εντυπωσιακό 54.2% στα σουτ εντός παιδιάς.

Στην επανάληψη, η “πράσινη” κυριαρχία συνεχίστηκε, με το τριφύλλι να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να αντιδράσουν εκ νέου. Η διαφορά ξέφυγε ακόμα περισσότερο καθώς έφτασε στο +39 (30-69) στο 27ο λεπτό, οπότε και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε ουκ ολίγες δοκιμές, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Χαραλαμπόπουλο (για πρώτη φορά φέτος) και Σανγκ, την ίδια στιγμή που ο Κώστας Φλεβαράκης συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα.

Το τελικό 88-68 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για… κρίσεις αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τις δύο ομάδες εν όψει της συνέχειας των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης – Μπίκας – Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Περούνισιτς, Γιούινγκ 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5 (1), Κόμματος 9 (1), Γκρέιντζερ 23 (5), Δεληγιάννης 1, Ματαλόν 11 (1), Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9 (3).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7 (1), Κάρι 14 (1), Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 7, Παππάς 15 (1), Γιάνκοβιτς 17 (3 τρίπ., 10 ριμπ.), Σανγκ, Ματσιούλις 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…