Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Το πιο ανταγωνιστικό”

“Το πιο ανταγωνιστικό”

karamalegkos ethniki

karamalegkos-ethniki

Αποτελεί κομμάτι της νουβέλ βάγκ του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Γιάννης Καραμαλέγκος έκανε τα πρώτα του βήματα στον Αμύντα Δάφνης, όμως το 2009 έζησε το… όνειρο, καθώς βρέθηκε στον Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι δεν άργησε να μπει στην ανδρική ομάδα, όπου το 2011 πανηγύρισε και τους πρώτους του τίτλους, οι οποίοι μάλιστα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Euroleague αντίστοιχα. Στο τριφύλλι παρέμεινε άλλη μία σεζόν, πανηγυρίζοντας το κύπελλο Ελλάδας ενώ την σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα, τον Αμύντα Δάφνης.

Η νέα σεζόν θα βρει τον 19χρονο γκαρντ στην Τρίπολη, όπου θα αγωνιστεί με υποσχετική για λογαριασμό του Αρκαδικού. Λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της Α2 ο νεαρός πλέι μέικερ μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr για τη νέα του ομάδα, την προετοιμασία, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του πρωταθλήματος της Α2.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Καραμαλέγκου:

– Αρχικά, θα ήθελα να μου πεις για την μετακίνηση σου στον Αρκαδικό και τι προσδοκίες έχεις.
“Ήρθα με υποσχετική από τον Αμύντα. Επέλεξα να έρθω στον Αρκαδικό γιατί μου άρεσε το κλίμα και το στυλ παιχνιδιού που έχει περάσει ο προπονητής στην ομάδα. Εγώ τώρα σε πρώτη φάση θέλω να πάρω χρόνο συμμετοχής ώστε σε 1-2 χρόνια να μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω”.

– Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;
“Πάρα πολύ καλές. Δουλεύουμε σκληρά και δυνατά όλοι οι παίκτες και είμαστε καλή παρέα μεταξύ μας. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα και μακάρι να κυλήσουν έτσι τα πράγματα μέχρι τέλους”.

– Η προετοιμασία πως έχει κυλήσει μέχρι τώρα;
“Η προετοιμασία άρχισε 26 Αυγούστου κι εγώ ήρθα στην ομάδα 12 Σεπτέμβρη. Πάει καλά πάντως. Παίξαμε αγώνες κυπέλλου και τα πήγαμε αρκετά καλά. Δουλεύουμε σκληρά, υπάρχει καλή συνεργασία και κάνουμε όλες τις ασκήσεις που μας ζητάει ο κόουτς. Παρ’ όλα αυτά από την ένταση υπάρχουν και τραυματισμοί αλλά όλα πάνε καλά”.

– Η συνεργασία με τον Γιάννη Καστρίτη πως είναι μέχρι ώρας;
“Πολύ καλή η συνεργασία μας. Με πιστεύει πολύ και μου μιλάει συνέχεια, ενώ δείχνει πως νοιάζεται για μένα. Με συμβουλεύει και κάθε συμβουλή είναι για το καλό μου, ενώ όταν φωνάζει ξέρω πως είναι για το καλό μου οι φωνές. Η συνεργασία είναι καλή και αυτό είναι ευχάριστο για μένα”.

– Τα δύο παιχνίδια κυπέλλου κόντρα σε Φίλιππο Βέροιας και Πανελευσινιακό πόσο πιστεύεις πως θα βοηθήσουν;
“Τώρα είναι νωρίς για να πούμε αν θα βοηθήσουν. Παίξαμε δύο δυνατά παιχνίδια και κόντρα στην ομάδα της Βέροιας που έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά και κόντρα στον Πανελευσινιακό που είναι μια πολύ καλή ομάδα και στο πρωτάθλημα της Α1. Μας έκανε καλό που παίξαμε κόντρα σε παίκτες υψηλότερου επιπέδου και μεγαλύτερου βαθμού ετοιμότητας από εμάς. Θα μας βοηθήσουν σίγουρα στην συνέχεια αν και θα χρειαστεί χρόνος ώστε να βρεθούμε στο επιθυμητό επίπεδο”.

– Πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα της Α2;
“Πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Ξέρω τα ρόστερ όλων των ομάδων του πρωταθλήματος και πολλοί παίκτες που παλιότερα έπαιζαν Α1 για χρόνια βρίσκονται στην Α2 φέτος και αυτό κάνει το πρωτάθλημα το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών”.

– Το γεγονός πως ομάδες με ιστορία όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2 είναι κίνητρο για εσάς;
“Η ΑΕΚ είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ βαριά φανέλα. Και ο Ηρακλής φυσικά είναι μεγάλη ομάδα. Σίγουρα είναι κίνητρο καθώς και οι δύο ομάδες έχουν καυτές έδρες. Δηλαδή και η Ζωφριά αλλά και το Ιβανώφειο δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είναι κίνητρο για εμάς γιατί είναι μεγάλη ιστορία να λες πως κέρδισες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής”.

– Τι στόχους έχεις για το μέλλον;
“Προσωπικοί μου στόχοι είναι να προπονούμαι σκληρά κάθε μέρα και να βελτιώνομαι στα κομμάτια τα οποία μειονεκτώ. Επίσης φέτος θέλω να έχω παιχνίδια στα πόδια μου στο πρωτάθλημα της Α2. Από εκεί και πέρα θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά ώστε να πιάσω το αγωνιστικό μου ταβάνι και επίσης όνειρο μου είναι η συμμετοχή στην εθνική ανδρών. Τέλος, εύχομαι του χρόνου να πάρουμε μετάλλιο με την εθνική νέων στο Πανευρωπαϊκό”.

– Κάτι που θα ήθελες να συμπληρώσεις; Κάποιον να ευχαριστήσεις;
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό. Τον κύριο Ομπράντοβιτς και τον κύριο Ιτούδη, όπως και τον κύριο Ανδρέα Πιστιόλη που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Παπαδόπουλο αλλά και τον Βασίλη Γκούρα που με βοήθησαν να βελτιωθώ σαν παίκτης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…