Σε καλό δρόμο…

batiste astana

batiste-astana

Η δυναμικότητα της Αστάνα (ποιοτική ομάδα, αλλά όχι τοπ επιπέδου) μπορεί να μην δίνει την ευκαιρία για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αλλά ο αποψινός Παναθηναϊκός ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε προ μερικών ημερών στη Ρωσία. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στην επίθεση για κάτι περισσότερο από τρεις περιόδου και, αν εξαιρέσουμε την τελευταία περίοδο, επικράτησαν των Καζάκων με 73-62 χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Με τους… “παλιούς” ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Αργύρης Πεδουλάκης αφού παρέταξε στο παρκέ τους ΔιαμαντίδηΚάριΜατσιούλιςΓκιστΛάσμε, σε μία προσπάθεια να ελέγξει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το ρυθμό. Κάτι το οποίο κατάφερε, εν μέρει, αφού οι “πράσινοι” είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο “ζωγραφιστό” και έλεγξαν τα ριμπάουντ.

Το κακό αμυντικό τρανζίσιον, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στην Αστάνα να πετύχει αρκετά καλάθια σε καταστάσεις δευτερεύοντος αιφνιδιασμού, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι ισόπαλο στο 8ο λεπτό (14-14).

Όταν τα περιφερειακά σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού άρχισαν να βρίσκουν στόχο, οι “πράσινοι” κατάφεραν σιγά σιγά να πάρουν το πάνω χέρι και να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο έχοντας αέρα πέντε πόντων (19-14) μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μπράμος.

Η παρουσία του Παππά, άλλωστε, στο παρκέ ήταν τέτοια που επέτρεπε στο τριφύλλι να έχει καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ ήταν κάτι παραπάνω από ομαδικός στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βρίσκει διαρκώς ελεύθερα σουτ, τα οποία μετουσίωναν σε καλάθι οι περιφερειακοί του.

Έτσι, η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (24-14 στο 12′), την ίδια ώρα που ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχιζε τα πειράματα χρησιμοποιώντας στους ΓκιστΦώτση στη φροντ λάιν.

Παρότι οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν για περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς “καθαρό” σέντερ, συνέχισαν να ελέγχουν τους αιθέρες αφού η συνεισφορά του Ματσιούλις στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν σημαντική.

Ο Λιθουανός χρησιμοποιήθηκε από σούτινγκ γκαρντ (για λίγα δευτερόλεπτα) έως πάουερ φόργουορντ έχοντας διαρκή προσφορά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δεκατεσσάρων πόντων (41-27).

Στην τρίτη περίοδο, ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκα αισθητά αφού οι δύο ομάδες έδειχναν να… αφήνουν κατά μέρους τις αμυντικές τους αρμοδιότητες. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Αστάνα έβρισκαν με σχετική άνεση το δρόμο προς το καλάθι, κάτι που, πάντως, δεν επηρέασε στο ελάχιστο τη διαφορά.

Οι “πράσινοι” διατηρούσαν το διψήφιο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει, παρά τις συνεχόμενες αλλαγές από πλευράς Αργύρη Πεδουλάκη, την ώρα που η Αστάνα προσπαθούσε να “πληγώσει” το τριφύλλι μέσα από τη ρακέτα (63-47 στο 30′).

Η τελευταία περίοδος είχε ακόμα πιο… δοκιμαστικό χαρακτήρα για το τριφύλλι αφού χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σανγκ κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των περίπου τριών χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 41-27, 63-47, 73-62.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 10 (2), Κάρι 7 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 12 (2), Λάσμε 8, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 5, Παππάς 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Σανγκ, Ματσιούλις 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…