Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Ίκαρος 82-77

Ρέθυμνο – Ίκαρος 82-77

hurtt rethymno

hurtt-rethymno

Μπορεί το Ρέθυμνο να δυσκολεύτηκε περισσότερο απ ότι αναμενόταν (με βάσει την εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο), αλλά κέρδισε και αυτό έχει σημασία. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ επικράτησε του Ικάρου Χαλκίδας με 82-77 στην πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ έχοντας ως πρώτα βιολιά τους Προύιτ (20 πόντοι, 8 ασίστ) και Χαρτ (21 πόντοι).

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έδωσαν τον τόνο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αφού σκοράροντας με ιδιαίτερη άνεση στα πρώτα λεπτά (εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που άργησαν να βρουν τον στόχο), κατάφεραν να αποκτήσουν αέρα εννέα πόντων (9-0) στο τρίτο λεπτό και να θέσουν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής τους.

Ο Ίκαρος Χαλκίδας προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά όσο δεν έβρισκε λύσεις στην αντιμετώπιση του Χαρτ, τόσο παρέμενε σε ρόλο… κομπάρσου στην αναμέτρηση. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +10 (25-15) δείχνοντας πως εύκολα ή δύσκολα θα κατακτούσαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ευστοχία από την περιφέρεια φάνηκε να δίνει τη λύση για τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη περίοδο, αλλά αυτή από μόνη της δεν ήταν αρκετή. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη άφησε… στη μέση την αντεπίθεση που επιχείρησε (28-25 στο 16’) αφού τα τελευταία τέσσερα λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στο Ρέθυμνο.

Το δίδυμο των ΓκάμπριελΠρούιτ ανέλαβε δράση, αποκατέστησε την… τάξη και οι Κρητικοί πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμά τους να βρίσκεται στους έντεκα πόντους (45-34), κάτι που τους έδινε σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.

Ό,τι “έχτιζαν” οι γηπεδούχοι, όμως, επί ένα ολόκληρο ημίχρονο ήρθαν να το… “γκρεμίσουν” οι Γκόβενς και Μπορόβνιακ, οι οποίοι πήραν τον Ίκαρο Χαλκίδας από το χέρι και τον έφεραν (ξανά) σε θέση… διεκδικητή της νίκης. Οι δύο παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν αυτοί που ηγήθηκαν των προσπαθειών της ομάδας του Γιώργο Καλαφατάκη στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε η διαφορά μειώθηκε σημαντικά (62-59 στο 30’).

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμα πιο άγρια μορφή στα μισά της τέταρτης περιόδου (70-70), αλλά κάπου εκεί οι Χαλκιδαίοι έμειναν από δυνάμεις. Όχι, όμως, και ο Προύιτ, ο οποίος έδωσε λύση στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε (για λίγο) το Ρέθυμνο επαναφέροντας την ομάδα του σε θέση ισχύος ένα λεπτό πριν το τέλος (81-73).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, ο Ίκαρος Χαλκίδας δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο, κι έτσι το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Διαιτητές: Σχινάς – Ψαριανός – Σταματόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-34, 62-59, 82-77.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 21 (4), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 11 (3), Προύιτ 20 (1 τρίπ., 8 ασ.), Καλαμπόκης, Κανονίδης 4, Λάτοβιτς 5 (1), Αλεξάντερ 5, Άρμπετ 1, Γκάμπριελ 13 (11 ριμπ.).
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ 3 (1), Γκόβενς 16 (5), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 11, Μανωλόπουλος 3 (1), Σάτον 6, Γκαγκαλούδης 9 (2), Σπανός, Μπορόβνιακ 16, Μπεκ 10 (2), Μπέμπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…