Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ – Μπουντουσνοστ 85-84

ΠΑΟΚ – Μπουντουσνοστ 85-84

bogris

bogris

Αν και δυσκολεύτηκε, ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του Ευρωπαϊκό ροζ φύλλο αγώνα, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπουντούτσνοστ, επικρατώντας με 85-84, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Eurocup. Ο “δικέφαλος” δυσκολεύτηκε απέναντι στους Μαυροβούνιους, αλλά μια καλή τέταρτη περίοδος ήταν ικανή να του χαρίσει τη νίκη.

Με το “καλημέρα” ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, πήρε τα ηνία στο προβάδισμα, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους να έχουν παθητικό ρόλο. Ο Γιώργος Μπόγρης (10 πόντους) ήταν από τους πρωταγωνιστές του “δικεφάλου” στην πρώτη περίοδο.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου παίζοντας ανά διαστήματα σωστό (σε άμυνα και επίθεση) μπάσκετ, πήρε από την αρχή το προβάδισμα. Οι Μαυροβούνιοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων με το 24-19 (σκορ πρώτης περιόδου) να έρχεται με σχετική ευκολία για τον ΠΑΟΚ.

Μουδιασμένα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, έχασαν την συγκέντρωσή τους στην αμυντική λειτουργία, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται (7-2, σερί) περνώντας μπροστά στο σκορ.

Οι Μαυροβούνιοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του ΠΑΟΚ, έβαλαν δύσκολα στους Θεσσαλονικείς. Ο “δικέφαλος” ανήμπορος να αντιδράσει, πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, πίσω στο σκορ με 38-34.

Όπως ακριβώς τελείωσε την δεύτερη περίοδο, έτσι ξεκίνησε την τρίτη ο ΠΑΟΚ. Με την αμυντική του λειτουργία να μην δουλεύει σωστά και στην επίθεση να δυσκολεύεται. Οι φιλοξενούμενοι είναι σταθεροί και διατηρούν το προβάδισμά τους.

Από τον “δικέφαλοΜπόγρης και Τσαϊρέληςπαλεύουν” μόνοι τους. Ο Σούλης Μαρκόπουλος αλλάζοντας διαρκώς πρόσωπα, προσπαθεί να βρει την κατάλληλη πεντάδα, ώστε να ανέβει η ψυχολογία. Το δεκάλεπτο τελείωσε με την Μπουντουτσνοστ να προηγείται με 58-52.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με μοναδικό στόχο να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη πρώτη του νίκη στο Eurocup. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, βελτίωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα (66-65) μετά από την πρώτη περίοδο.

Οι παίκτες της Μπουντουτσνοστ δεν περίμεναν τέτοιο come back από τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα χάνουν το προβάδισμα που είχαν σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, 4’ πριν το τέλος.

Η αναμέτρηση έχει γίνει ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Το προβάδισμα αλλάζει χέρια συνεχώς. Δυο εύστοχες βολές του Σέχοβιτς δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα 3 πόντων στους Μαυροβούνιους. Αλλά δυο εύστοχες βολές του Χαραλαμπίδη και ένα εύστοχο τρίποντο του Κούπερ δίνει την αγχωτική νίκη στον ΠΑΟΚ με 85-84.

Διαιτητές: Λότερμόουζερ, Γκλίσιτς, Ρομάνο.
Τα δεκάλεπτα: 24 – 19, 34 – 38, 52 – 58, 85 – 84.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 10 (1), Χαραλαμπίδης 8 (1), Τσόχλας, Βουτσίσεβιτς 4, Τσαϊρέλης 13 (1), Δέδας, Μαργαρίτης 3 (1), Καλλές, Μπόγρης 19, Κασελάκης 4, Λιάπης.
Μπουντούτσνοστ (Γιόβοβιτς): Σέχοβιτς 7, Μιχαίλοβιτς 14 (1), Πόποβιτς Μ 1, Σούμποτιτς 4, Βιτκόβατς 3, Πόποβιτς Α. 17 (3), Ακιντέλε 5, Ιβάνοβιτς, Καπίν 11 (1), Κόλεμαν 2.

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…