Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρ. 88-81

ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρ. 88-81

charalambidis paok kolossos

No 666386

Άφησε πίσω του το κύπελλο, μάζεψε τις δυνάμεις του και εμφανίστηκε ως… ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Basket League 2013-14, επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου με 88 – 81.

Στο κλειστό ΠΑΟΚ Sports Arena, διαδραματίστηκε ένα άκρως ενδιαφέρον και συναρπαστικό παιχνίδι με τον “δικέφαλο” να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην πρώτη περίοδο, θέλοντας να δείξει στον Κολοσσό ποιος είναι το “αφεντικό“. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι τα γρήγορα φάουλ που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Οι “θαλασσί” ανέβασαν ρυθμό μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου. Με ένα σερί 7-0 κατάφεραν να ισοφαρίσουν (11-11). Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (19-17) 2’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι με ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος της πρώτης περιόδου πήρε διαφορά 4 πόντων (27-23), όπου ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Με ένα σερί 5-0 ξεκίνησε ο Κολοσσός Ρόδου, ανακτώντας εκ νέου το πρωτάθλημα. Ο “δικέφαλος” έχει χάσει την συγκέντρωσή του, με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Όσμπι κάνει ότι θέλει μέσα στη ρακέτα του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι, με τον Χαραλαμπίδη (κύριο εκφραστεί των επιθέσεων) προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ. Οι “θαλασσί” αντιστέκονται. Ο Μπόγρης παίρνει το αίμα του πίσω (από τον Όσμπι), δίνοντας εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Μαρκόπουλου κάνει ένα σερί 7-0 και παίρνει το προβάδισμα (49-41) 1’ πριν το ημίχρονο. Ένα τρίποντο του Παπαντωνίου και ένα “γκολ φάουλ” του Όσμπι, φέρνουν τη διαφορά στο καλάθι, αλλά ο Χαραλαμπίδης με ένα εύστοχο τρίποντο διαμορφώνει το 51-47, σκορ ημιχρόνου.

Οι δυο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένες για τη νίκη. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ θέλοντας να εκμεταλλευτούν το “παλατάκι” (η έδρα του) έχει δυναμώσει την άμυνά του με αποτέλεσμα να “πνίγει” τον Κολοσσό.

Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά προσπαθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Σμιθ δεν βρίσκει συμπαραστάτες, για να μειώσουν τη διαφορά (η οποία ανοίγει). Ένα τάιμ άουτ του κόουτς Φραγκιάξυπνάει” τους “θαλασσί“.

Η αναμέτρηση ξαναγίνεται ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει το προβάδισμά του, αλλά ο Κολοσσός είναι κοντά στο σκορ. για ακόμα μια φορά ένα ξέσπασμα του Χαραλαμπίδης στέλνει την διαφορά στους 8 πόντους 69-61 (σκορ 3ης περιόδου).

Ο Σμίθ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο, μειώνοντας διαρκώς την διαφορά. Τσάμης και Προύιτ τον “ακολουθούν“. Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν στην άμυνα και ο Κολοσσός βρήκε τρόπο να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ βλέποντας ότι η ομάδα του “κινδυνεύει”. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο κόουτς του ΠΑΟΚ, έπιασε τόπο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον ρυθμό τους με τον “δικέφαλο” να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει διαφορά 7 πόντων (80-73) 2’ πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Δυο γρήγορα εύστοχα λέι απ από Παπαντωνίου και Τσάμη μειώνουν τη διαφορά. Ο Τσόχλας απαντάει με τρίποντο για τον ΠΑΟΚ. Ένα λεπτό πριν το τέλος η διαφορά είναι στους 7 (85-77) υπέρ του “δικεφάλου“.

Ένα άστοχο τρίποντο του Σμιθ και ένα “γκολ φάουλ” με κάρφωμα του Μαργαρίτη, “σκότωσε” τον Κολοσσό Ρόδου. Τα καλάθια των Παπαντωνίου και Γεωργαλή δεν είχαν νόημα για τον Κολοσσό, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας 88-81.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Ταβουλαρέας – Κορομηλάς.
Τα δεκάλεπτα: 27-23, 51-47, 69-61, 88-81.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 11 (3), Χαραλαμπίδης 26 (2), Τσόχλας 6 (2), Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 4, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 10 (1), Καλλές 2, Μπόγρης 14, Κασελάκης 9, Λιάπης, Κόνιαρης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 22 (1), Ραμ, Γεωργαλλής 8 (1), Σμιθ 5, Στεφανίδης 2, Σίμπσον 13 (1), Τσάμης 11 (1), Προύιτ 7 (1), Όσμπι 13.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…