Κεντρική Basket League Αγώνες Ελευσίνα – Ηλυσιακός 73-58

Ελευσίνα – Ηλυσιακός 73-58

kafkis papamakarios

kafkis-papamakarios

Στην πρεμιέρα μπορεί να “λύγισε” στο… παρά πέντε, αλλά κόντρα στον Ηλυσιακό το τέλος του αγώνα ήταν πολύ πιο ευχάριστο για τον Πανελευσινιακό. Οι “σταχυοφόροι” επικράτησαν στη “Γούβα” με 73-58 και “έσπασαν το ρόδι” για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Basket League ΟΠΑΠ μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα στηρίχθηκε στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και έχοντας σε πολύ καλή βραδιά αρκετούς παίκτες της, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανελευσινιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον Ηλυσιακό να είναι κολλημένος σα βδέλλα πάνω του. Έτσι, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, αλλά αδυνατούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και να αποκτήσουν μία διαφορά ασφαλείας.

Τουλάχιστον μέχρι το 8ο λεπτό, οπότε και “πάτησαν το γκάζι” ανεβάζοντας σταδιακά το δείκτη του σκορ. Η πρώτη περίοδος έληξε με τους “σταχυοφόρους” να βρίσκονται στο +8 (24-16), μία διαφορά που δεν έμεινε για πολλή ώρα αναλλοίωτη αφού η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα αντέδρασε και με τον Άντερσον σε ρόλο εκτελεστή μείωσε στον πόντο (28-27 στο 14’).

Το παιχνίδι είχε γίνει, πλέον, ντέρμπι, αλλά ο Πανελευσινιακός εξακολουθούσε να βρίσκεται σε θέση οδηγού. Οι περισσότερες (και ποιοτικότερες) λύσεις που είχε, άλλωστε, του έδιναν τη δυνατότητα να κρατηθεί μπροστά στο σκορ, ακόμα και στο διάστημα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους.

Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους “σταχυοφόρους” να έχουν αέρα εφτά πόντων (39-32), αλλά κυρίως να αισθάνονται πως… τα δύσκολα πέρασαν (μάλλον) αναίμακτα για τους ίδιους.

Μία αίσθηση που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στην επανάληψη, οπότε οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Με τον Τζόουνς να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και τον Ράλεϊ Ρος να “πληγώνει” την άμυνα του Ηλυσιακού, οι γηπεδούχοι διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους, το οποίο έφτασε στο +13 (55-42) με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα.

Το νερό είχε μπει, πλέον, στο αυλάκι αφού οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις στην τέταρτη περίοδο. Έτσι, η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα υπέρ του Πανελευσινιακού “αγγίζοντας” ακόμα και το +20 (71-52) στο 37ο λεπτό.

Το τελικό 73-58 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, με τους “σταχυοφόρους” να προσθέτουν στο σακούλι τους το πρώτο δίποντο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, εν αντιθέσει με τον Ηλυσιακό, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Παπαπέτρου – Βαρδάλος.
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 39-32, 55-42, 73-58.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 9 (1), Παπαμακάριος 5 (1), Ράλεϊ – Ρος 13 (3), Τζόουνς 15 (3 τρίπ., 11 ριμπ.), Μαγκουνής 7 (1), Φαγιέ 9 (11 ριμπ.), Μελισσαράτος, Τέρνερ 6, Μάντζαρης 9 (2), Αβραμίδης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 6, Αντωνάκης, Σμιθ, Χατζής 4, Ζούμπος, Δορκοφίκης 2, Στέφενς 14 (1), Ιωάννου, Τζουγκαράκης 1, Μποντζ 10, Άντερσον 21 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…