Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Είμαστε σε καλό επίπεδο”

“Είμαστε σε καλό επίπεδο”

manolopoulos ukic

manolopoulos-ukic

Θετικό ήταν το πρώτο (επίσημο) δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο καθώς οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν… επιβλητικοί κόντρα στο Ρέθυμνο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος κατέγραψε τις σκέψεις του στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του τριφυλλιού.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα σε όλους,

Στο Ρέθυμνο τελείωσε ουσιαστικά η προετοιμασία μας καθώς ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και τις καθυστερήσεις στην άφιξη κάποιων παικτών λόγω των εθνικών ομάδων, πήγε αρκετά καλά.

Θεωρώ ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στις προπονήσεις είχαν μεγάλη όρεξη για δουλειά και ενθουσιασμό που αυτό διευκόλυνε το έργο των προπονητών. Κάθε μέρα γινόμασταν ολοένα και καλύτεροι, ενώ με την είσοδο των παικτών από τις εθνικές ομάδες οι προπονήσεις έγιναν πιο ποιοτικές και πολύ πιο δυνατές.

Μέρα με τη μέρα και από παιχνίδι σε παιχνίδι σε όλα τα φιλικά που παίξαμε κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Στο τουρνουά που συμμετείχαμε στο Ρέθυμνο αντιμετωπίσαμε τρεις δυνατές ομάδες και νομίζω πως βελτιωθήκαμε από αγώνα σε αγώνα.

Σαν συμπέρασμα και μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Κυπέλλου θεωρώ πως έχουμε φτάσει σ’ ένα καλό επίπεδο για την περίοδο που βρισκόμαστε, με κύριο χαρακτηριστικό τη θέληση των παικτών και την ομαδικότητα.

Στην επίθεση για παράδειγμα παρότι έχουμε πλούσιο ταλέντο, έχουμε και πάρα πολύ μεγάλη επιθυμία στο να πασάρουμε και να βοηθήσουμε τον συμπαίκτη μας. Στην άμυνα όσο αφορά την τακτική και την στρατηγική μας έχουμε κάνει βήματα προόδου  και είμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο αν και θέλουμε ακόμη δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Εμείς έχουμε ως αρχή να βλέπουμε ένα, ένα τα παιχνίδια ξεχωριστά. Πρώτα απ’ όλα είχαμε το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, ένα ματς νοκ άουτ για το Κύπελλο Ελλάδας. Παρά το τελικό σκορ δεν θεωρώ πως ήταν εύκολο παιχνίδι, το Ρέθυμνο είναι μια δυνατή και ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα ειδικά στην έδρα του.

Πλέον, θα συγκεντρωθούμε απόλυτα στο επόμενο παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, παίζουμε στην έδρα του, θα δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις και στην προετοιμασία του παιχνιδιού ώστε να είμαστε έτοιμοι την ημέρα του αγώνα.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Σωτήρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…