Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν θα γίνει μεταγραφή”!

“Δεν θα γίνει μεταγραφή”!

pedoulakis forma

pedoulakis-forma

Με το υπάρχον ρόστερ θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου αφού, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Ρόκο Λένι Ούκιτς, δεν πρόκειται να γίνει κάποια κίνηση. Αυτή ήταν η… είδηση που έβγαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στη σημερινή Media Day της Ευρωλίγκα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής των “πράσινων” τόνισε πως η ενδεχόμενη άφιξη ενός νέου παίκτη θα… μπέρδευε την ομάδα του, αναφέρθηκε στην καταπόνηση που έχουν όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο Ευρωμπάσκετ, ενώ επισήμανε πως οι ΠαππάςΓιάνκοβιτςΧαραλαμπόπουλος μπορεί έχουν ταλέντο στον επιθετικό τομέα, αλλά χρειάζονται πολλή δουλειά προκειμένου να μπορέσουν να ανέβουν επίπεδο και στο αμυντικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους της νέας σεζόν: “Λόγω του Ευρωμπάσκετ έλειπαν πάρα πολλά στελέχη μας και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνουμε ομάδα. Έρχονται τα φιλικά τις επόμενες ημέρες για να δεθούμε περισσότερο. Ουσιαστικά έχουμε δώσει δύο φιλικά, αυτά που είδατε στο “Γκομέλσκι Καπ”. Είδαμε τις αδυναμίες μας, τι πρέπει να διορθώσουμε.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος στην Ευρωλίγκα με ιδιαίτερες συνθήκες τόσο λόγω του τραυματισμού του Ούκιτς, αλλά και των χαμένων προπονήσεων λόγω του Ευρωμπάσκετ, συν ότι θα παίξουμε έναν ολόκληρο γύρο εκτός έδρας. Σε αυτό έχουμε το μυαλό μας. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιοι είναι οι στόχοι. Πρέπει να δούμε όλους τους παίκτες να δουλεύουν μαζί”.

Για το γεγονός ότι οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν γρήγορα: “Το ρόστερ έκλεισε νωρίς, αλλά δεν ήρθε νωρίς. Έχουμε καινούργια παιδιά, αλλά το σκεπτόμενο μπάσκετ που παίζουμε χρειάζεται χρόνο μέχρι να γίνουμε ένας. Είναι λογικό”.

Για την κατάσταση των Στεφάν Λάσμε και Ρόκο Λένι Ούκιτς: “Ο Ούκιτς είναι σε τραγική κατάσταση! Ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο, το παιδί είναι πολύ τυχερό. Σήμερα, όμως, που ήρθαν οι ιατρικές εξετάσεις, τα πράγματα ήταν άσχημα. Κι εδώ είναι κάτι άλλο που πρέπει να δούμε. Τα έντεκα παιχνίδια σε δεκαοχτώ μέρες (αναφερόμενος στο Ευρωμπάσκετ) είναι ρωμαϊκή αρένα. Είναι τραγικό”!

Για το σκεπτικό με το οποίο έγιναν οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις: “Όπως είπαμε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του πρωταθλήματος, πρώτος μας στόχος ήταν να κρατήσουμε τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν και έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το όνομα του Παναθηναϊκού παρέμεινε ψηλά. Δείξαμε ότι παραμένουμε σε υψηλό επίπεδο, με λιγότερα δεδομένα. Είπαμε ότι είμαστε πίσω στο ελληνικό στοιχείο, γι αυτό πήραμε τέσσερα παιδιά συν τον Μπατίστ, ο οποίος λογίζεται ως Έλληνας γιατί ξέρει… που να παρκάρει”.

Για το αν θα γίνει νέα μεταγραφή: “Ο Ρόκο είναι σημαντικός για εμάς, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας παίκτης που έκανε μεγάλη προσπάθεια. Όποιος και να έρθει θα είναι σαν τον Ρόκο της περσινής πρώτης περιόδου. Νομίζω ότι δεν θα μας βοηθήσει άμεσα αν έρθει ένας νέος παίκτης. Πιο πολύ θα μας μπερδέψει, παρά θα μας βοηθήσει. Έτσι όπως παίζουμε, δύσκολα θα μπορεί κάποιος παίκτης να μπει σε αυτή την κομβική θέση”.

Για το Νίκο Παππά: “Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος προσπάθεια. Στο επιθετικό κομμάτι τα δύο νέα παιδιά (Παππάς και Γιάνκοβιτς), αλλά και ο Χαραλαμπόπουλος κάνουν μεγάλη προσπάθεια και έχουν ταλέντο. Πρέπει να κάνουν τεράστια δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Μιλάω και για τον Βασίλη. Επειδή και οι τρεις ήταν σκόρερ παγιδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις. Βοηθάμε όλοι τους παίκτες, όλοι έχουμε συμμετοχή και στο καλό και στο κακό. Αυτό στο οποίο μπορείτε να τους βοηθήσετε οι δημοσιογράφοι με τη σειρά σας είναι να τους αφήσετε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να είναι συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν σωστά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…