Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Βελτίωση και νίκη”

“Βελτίωση και νίκη”

pedoulakis astana

pedoulakis-astana

H αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Κύπρο όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος  για την αγωνιστική της Ευρωλίγκας τη Λαμποράλ Κούτσα στο “Τάσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”. Ο προπονητής των πρασίνων, Αργύρης Πεδουλάκης,  μίλησε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για τον αγώνα με την ισπανική ομάδα.

“Η ομάδα πηγαίνει στην Κύπρο, η οποία είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Ήταν μια απόφαση η οποία λήφθηκε, από τη στιγμή που είχε επιβληθεί μια ποινή. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο, αφού ο κόσμος θα είναι κοντά μας  και θα γεμίσει το γήπεδο. Και εκεί υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί και θα είναι δίπλα μας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα στην οποία αρέσει να τρέχει, όπως είναι σχεδόν όλες ο ισπανικές ομάδες. Το ζητούμενο για εμάς είναι η βελτίωσή μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αυτές τις μέρες κάναμε τρεις προπονήσεις όλοι μαζί επιτέλους, βάζουμε και τον Ούκιτς σταδιακά στο ρυθμό και εκτός από τη νίκη που είναι σημαντική, θέλουμε να βρεθούν και όλοι οι παίκτες στο επιθυμητό επίπεδο” ήταν τα λόγια του έμπειρου προπονητή ο οποίος  σε ερώτηση για την άμυνα της Λαμποράλ Κούτσα δήλωσε:

“Έχει πρόβλημα σε ότι αφορά την ομαδική της άμυνα, αλλά αυτό είναι κάτι δεδομένο για πολλές ομάδες στην αρχή του χρόνου. Όσο περνάει ο καιρός όλες οι ομάδες θα αλλάζουν και θα βελτιώνονται και στο κομμάτι αυτό”.

Τέλος ο Αργύρης Πεδουλάκης σε ερώτηση για την κούραση των συνεχόμενων ταξιδιών ανέφερε: “Είναι δύσκολο, υπάρχει καταπόνηση, αλλά είναι και κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Όπως πρέπει να διαχειριστούμε και το γεγονός ότι έχουμε παιδιά που είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης εξαιτίας τραυματισμών. Είναι σαν να έχουμε δύο ομάδες να διαχειριστούμε σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όμως την κατάσταση και μέσα στο παιχνίδι ακόμη και να τα βοηθήσουμε. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την ομάδα όπως είναι για παράδειγμα ο Ούκιτς ή ο Λάσμε“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…