Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Νέα Κηφισιά 67-65

Άρης – Νέα Κηφισιά 67-65

aris aenk

aris-aenk

Την πρώτη του φετινή νίκη στο κλειστό “Nick Galis Hall” πήρε ο Άρης, επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς με 67-65, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι “κιτρινόμαυροι” αν και δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Οι φιλοξενούμενοι ανέδειξαν τα αμυντικά προβλήματα των “κιτρινόμαυρων” με την ανταγωνιστικότητά τους σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Δυναμικά ξεκίνησε στην αναμέτρηση η Νέα Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι “έπιασαν στον ύπνο” τους γηπεδούχους και πήραν από την αρχή το προβάδισμα. Οι παίκτες του Άρη μετά την “κρυάδα” του ξεκινήματος των φιλοξενούμενων, προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, έστω και δύσκολα κρατούσαν το προβάδισμα, παρά την ασφυκτική πίεση των Θεσσαλονικών. Οι φίλαθλοι του Άρη στο κλειστό “Nick Galis Hall” έβλεπαν την ομάδα τους να προσπαθεί να πάρει το προβάδισμα.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ, αλλά τουλάχιστον έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (17-17), όπου ήταν και το τελικό σκορ του δεκαλέπτου.

Οι “κιτρινόμαυροι” με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όχι μόνο πήραν το προβάδισμα, αλλά “έχτισαν” και μια διαφορά 7 πόντων (26-19), καθώς έκαναν ένα σερί 9-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Ένα τάιμ άουτ του κόουτς Παπαθεοδώρου, “επανέφερε στην τάξη” τους Κηφισιώτες και μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (28-26), αλλά ένα εύστοχο τρίποντο του Γκίκα, ανέβασε πάλι την διαφορά, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και μείωσαν (31-30).

Ο Ασημακόπουλος έβγαζε πολύ ενέργεια στο παρκέ και βοήθησε τον Άρη να πάει προηγούμενος με 37-31 (παρά τις προσπάθειες, κυρίως του Κρόκερ), στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Με περισσότερη ενέργεια επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Νέα Κηφισιά. Οι παίκτες του κόουτς Παπαθεοδώρου, είχαν “κλειδώσει” τους γηπεδούχους με την αμυντική τους λειτουργία. Οι “κιτρινόμαυροι” έδειχναν να μη μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του. Οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα οι Κηφισιώτες να το εκμεταλλεύονται και να μειώνουν τη διαφορά στον πόντο (44-43).

Η άμυνα του Άρη δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Κρόκερ (18 πόντους), που έκανε ότι ήθελε. Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα ντέρμπι. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται με 51-46, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Γκίκα.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Γκίκας και Κρόκερ, είχαν πάρει την υπόθεση νίκη προσωπικά, καθώς ήταν από τους κυριότερους εκφραστές των επιθέσεων του Άρη και της Νέας Κηφισιάς. Οι “κιτρινόμαυροι”έστω και δύσκολα διατηρούσαν την διαφορά στο σκορ.

Οι παίκτες του κόουτς Παπαθεοδώρουδυναμώνοντας“την άμυνά τους, κατάφεραν να βρουν κάποια εύκολα σουτ και να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσια (60-60), 3’ πριν το τέλος του αγώνα. Ο καθοριστικός για τον Άρη, Βεζένκοφ, με ένα εύστοχο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να “κλέψουν“τη νίκη, αλλά έβρισκαν απέναντί τους τον Γκίκα. Ένα εύστοχο δίποντο του Πελεκάνου και ένα άστοχο τρίποντο του Σιούτης, διαμόρφωσαν το τελικό 67-65, με τον Άρη να παίρνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στην έδρα του.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Μάνος, Δεσλής
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 51-46, 67-65.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 7, Πελεκάνος 11, Γκίκας 17 (4), Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 1, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 15 (3), Μούρτος 2, Αθηναίου 8 (1).
ΑΕΝΚ (Παπαθεωδόρου): Βασίλιεβιτς 1, Λιακόπουλος 17, Κρόκερ 25 (3), Μενουδάκος, Σιούτης, Γκάρετ 7, Πετροδημόπουλος 4, Γούντς, Τσαλδάρης 9 (3), Μπάρλος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …