Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Περί ντόπινγκ

Περί ντόπινγκ

anti-doping-ball

Υπήρχε κανείς που δεν περίμενε πως θα έχουμε… νέο γύρο με κραυγές και ψίθυρους γύρω από το θέμα του ντόπινγκ; Αυτή τη φορά ήταν ο Ολυμπιακός που… κέρασε μια γύρα εξετάσεις, μόνο που ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μετέτρεψε σε εκνευρισμό (χρησιμοποιώ τη ρήση Μπαρτζώκα), αλλά συνυπέγραψε το αίτημα.

Επί της ουσίας “… και κρασάκι Κουρτάκη“, που έλεγε μια παλιά διαφήμιση. Πάλι καλά, δηλαδή, που σε αντίθεση με τον Γιώργο Νικολάου δεν κρύβω τα χρόνια μου, γιατί οι νεότεροι ενδεχομένως να αγνοούν την ύπαρξή της.

Πέρυσι δεν βρέθηκε ούτε ένας απ’ όσους ελέγχθηκαν (κι ήταν απρόσμενα πολλοί) θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, οπότε το ίδιο αποτέλεσμα ευχόμαστε και προϋποθέτουμε (αυθαίρετα) ότι θα έχουμε και τώρα. Όμως, είναι καλό να συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι, όχι κατ’ έγκληση των ενδιαφερομένων, αλλά με τη διαδικασία του… αυτεπάγγελτου.

Η πάγια θέση μας ήταν και είναι: Καμία σκιά. Υπάρχει έστω κι ένας σύγχρονος… Άπιστος Θωμάς; Το ελληνικό (και όχι μόνο) μπάσκετ είναι σαν τη σύζυγο του Καίσαρα. Πρέπει να δείχνει τίμιο. Κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ταλαιπωρηθούν λίγο οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, εντάξει δεν στάζει και η ουρά του γαϊδάρου.

Δεν είναι θέμα αθλητικό (μπασκετικό) δεν είναι θέμα οπαδικό. Αν είναι να σωθεί έστω κι ένας άνθρωπος από αυτοκινητιστικό που προκλήθηκε από μεθυσμένο οδηγό, ας γίνονται 10 αλκοτέστ σε κάθε γωνία. Κι αν είναι να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ, ας γίνεται έλεγχος σε κάθε αγωνιστική.

Όποιος διαφωνεί είτε είναι πεπεισμένος για τη (δεδομένη ως τώρα) διαχρονική αθωότητα των παικτών, είτε ενοχλείται από το φως της διαφάνειας. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε το παιχνίδι χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ως εκ τούτου συμπορευόμαστε με τη βούληση των δύο ομάδων για αυστηρούς (στα όρια του υπερβολικού) ελέγχους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

To «ευχαριστώ» του ΕΣΑΚΕ στους συντελεστές της Basket League

Tο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και επίσημα εχθές με την κατάκτηση του τίτλου από τον Πα…