Κεντρική Ασίστ Shadow Ο Φ.Κ., ο “νουνός” του “Παγκόσμιου”

Ο Φ.Κ., ο “νουνός” του “Παγκόσμιου”

faidon-nikolaou-aek

Τον κάλεσαν… δεκάδες συνάδελφοι, προκειμένου να μιλήσει σε ραδιόφωνο, ή τηλεόραση. Λογικό. Είναι ο άνθρωπος που ήξερε όσο κανείς άλλος τον μυθικό Γιώργο Αμερικάνο. Θα μας κακίσει, μ’ αυτό, που θα γράψουμε, αλλά μύθος είναι και ο ίδιος και όχι άδικα προσδιορίζεται από μας τους ταπεινούς, ως ο “Πατριάρχης του ρεπορτάζ” και δη “του ρεπορτάζ της ΑΕΚ”. Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης.

Ο Φ.Κ. (ο δάσκαλός μας, άλλη ευλογία, τύχη για μας αυτό!) αρνήθηκε από σεμνότητα να μιλήσει στους συναδέλφους για τον “αδελφό” του, Αμερικάνο, αλλά στο “ΦΩΣ” όπου γράφει εδώ και δεκαετίες κατέθεσε την ψυχή του. Και είναι η πιο σημαντική κατάθεση απ’ όλες όσες δικαίως ή αδίκως καταγράφονται από χθες ολούθε. Και για όσους δεν γνωρίζουν. Ο Φ.Κ. δεν υπήρξε μόνον αδελφός του Γιώργου, υπήρξε και ο “νουνός”. Ο Φ.Κ. τον πρωτοέγραψε “Παγκόσμιο”, θέλοντας έτσι να προσδιορίσει τις υπεράνθρωπες ικανότητες του ηγέτη και σκόρερ της Κυπελλούχου Ευρώπης του 1968.

Ο Φ.Κ., που μας θυμήθηκε ξανά και έγραψε για μας (για την επίσκεψή μας χθες το πρωί στο σπίτι του Γιώργου και της Πέπης Αμερικάνου), και τον ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Το μεγαλύτερο αρχηγικό «10άρι» που έχει φορέσει ποτέ αγωνιστική φανέλα της ΑΕΚ, “έφυγε” χωρίς η Πέπη και η Χριστίνα να τον ενημερώσουν για τον υποβιβασμό των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου»!

Ο Φ.Κ. “ξαναβάφτισε” μάλιστα σήμερα μέσω του “ΦΩΤΟΣ” τον Αμερικάνο γράφοντας στον επίλογο του συγκλονιστικού-σπαρακτικού άρθρου του στην σελίδα 18: “Παγκόσμιε”, από χθες και μετά πώς πρέπει να λέγεσαι, να γράφεσαι, να σε νιώθουμε όσοι μας περιέφερες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου του μπασκετικού Πλανήτη; “Γιώργος Αμερικάνος, ο ΠΑΝΟΥΡΑΝΙΟΣ” πλέον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

«Ganon Baker series»: Συνεχίζεται με τη θρυλική Nancy Lieberman!

Ο Ganon Baker σήμερα μας αποκαλύπτει, τη σχέση του με το γυναικείο μπάσκετ. «Μόλις παρέλαβ…