Κεντρική Ασίστ Shadow Ομόφωνο “ναι” στην Αγιά Σοφιά

Ομόφωνο “ναι” στην Αγιά Σοφιά

aek-gipedo

H (πλέον) ιστορική ημέρα για το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν η σημερινή. Και οπωσδήποτε, ήταν ουσιαστικά η απαρχή για να γραφτεί ξανά με χρυσά γράμματα η ιστορία της ξεριζωμένης ΑΕΚ. Πριν από λίγα λεπτά εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής απ’ όλες τις παρατάξεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, στην αίθουσα “Μίλτος Κουντουράς” στο Ενιαίο Λύκειο της πόλης το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη για την “Αγιά Σοφιά”.

Ο δήμος άλλωστε είχε προϊδεάσει τους πάντες γι’ αυτό που θα επακολουθούσε με το πανό υποδοχής στην αίθουσα: “ΑΕΚ, καλωσόρισες σπίτι σου. Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν αναμφισβήτητα ο Νικαιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος αποθεώθηκε από δεκάδες παρευρισκομένους κυρίως κατά την αποχώρησή του, όταν και είχε “εισπράξει” το ομόφωνο “ναι” για να ξεκινήσει τα έργα )σ.σ. απαιτείται και το ΟΚ της Περιφέρειας) στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η θέα του σχεδίου στο βίντεο που παρουσιάστηκε προκάλεσε (σ.σ. όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό) ανατριχίλα στους πάντες, αλλά και στιγμιαία… μελαγχολία, όταν ειλικρινέστατα ο κ. Μελισσανίδης διευκρίνισε με το “καλημέρα” του μονολόγου του ότι δεν θα κατασκευαστεί κλειστό.

Παράλληλα, ζήτησε “ΑΕΚ και δήμος να πάνε μαζί” για το γήπεδο, ώστε να μην συμβούν τα ευτράπελα του 2003. Υπενθυμίζεται ότι θα κτιστεί και Μουσείο για την προσφυγιά (950 τ.μ.), ενώ θα γίνει ανάπλαση του χώρου στο άλσος της πόλης. Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 32.500-34.000 θέσεων, με 1200 θέσεις υπαίθριου πάρκινγκ και 500 θέσεις υπόγειου πάρκινγκ.

Παρών ήταν βέβαια και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και επικεφαλής της διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο Θεός τον έστειλε”. Για τον Μελισσανίδη ο λόγος…

Βεβαίως, οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν και κατά πόσο, με ή χωρίς τον Μελισσανίδη θα αποκτήσει σάρκα και οστά η εξαγγελία Κοτσάτου-Αλεξίου για την ανέγερση κλειστού γηπέδου πέριξ του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά πάντως σε χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

«Ganon Baker series»: Συνεχίζεται με τη θρυλική Nancy Lieberman!

Ο Ganon Baker σήμερα μας αποκαλύπτει, τη σχέση του με το γυναικείο μπάσκετ. «Μόλις παρέλαβ…