Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δημιουργείται δεδικασμένο”

“Δημιουργείται δεδικασμένο”

giannakopoulos-dimitris

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην αθώωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως αναφέρουν οι “πράσινοι” δεν θέλουν να απαντήσουν στη “γεμάτη θριαμβολογίες και λασπολογίες ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός“, ενώ τονίζουν πως, πλέον, δημιουργείται “δεδικασμένο που θα διασφαλίζει την ατιμωρησία στις περιπτώσεις αυτές“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν κρίνει ότι υπάρχει λόγος να απαντήσει στην γεμάτη θριαμβολογίες και λασπολογίες ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να ξαναδιαβάσει προσεκτικά το θρασύτατο  περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να αντιληφθεί ποιους απήλλαξε!

Οι άνθρωποι θριαμβολογούν όταν όλη η Ελλάδα έχει δει το βίντεο με τον έναν εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός να κάνει άσεμνες χειρονομίες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Προφανώς πρόκειται για κινήσεις που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό ιδεώδες και που δεν έλαβαν “επαρκή” προβολή/δημοσιότητα.

Σήμερα μάθαμε λοιπόν ότι οι άσεμνες χειρονομίες δεν συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος και προφανώς δημιουργείται έτσι ένα δεδικασμένο που θα διασφαλίζει την ατιμωρησία στις περιπτώσεις αυτές. Άρα να μη λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά να κάνουμε ό,τι θέλουμε.

ΥΓ: Αρθρο 68 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού.

Παράγραφος 1

Οι Κ.Α.Ε – μέλη του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, τα μέλη των διοικήσεων τους, οι υπάλληλοί και λοιποί συνεργάτες και προστηθέντες τους ως και τα με οποιονδήποτε τρόπο συνδεόμενα μαζί τους πρόσωπα, οι καλαθοσφαιριστές τους, οι διαιτητές, οι παρατηρητές και κριτές, οι προπονητές και οι βοηθοί τους, που μετέχουν στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται στις διατάξεις των νόμων και των κανονισμών.

Τα άνω πρόσωπα απαγορεύεται να ενεργούν με τρόπο που δυσφημεί το άθλημα καθώς και σε δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να παρακινήσουν τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

Παράγραφος 2

Δυσφήμιση του αθλήματος θεωρείται κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα της καλαθόσφαιρας στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό ή προβλέπεται ειδικά στους σχετικούς Κανονισμούς του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Ως δυσφήμιση του αθλήματος της καλαθόσφαιρας θεωρούνται και οι με οποιοδήποτε τρόπο και οποτεδήποτε, δημόσιες δυσμενείς, προσβλητικές ή/και υβριστικές κρίσεις σε βάρος των Αθλητικών αρχών, της ΕΟΚ, του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. των μελών του Δ.Σ. αυτών, των θεσμοθετημένων αθλητικών Δικαιοδοτικών Οργάνων και επιτροπών, των μελών του ΑΣΕΑΔ, των οργάνων της διαιτησίας, των διαιτητών καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού των ανωτέρω οργάνων αλλά και σε βάρος άλλης Κ.Α.Ε, των αθλητών ή παραγόντων αυτής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

«Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με Πρίφτη»

Μπορεί στην συνέντευξη τύπου να μην διασαφηνίστηκε το αν ο Όντεντ Κάτας θα παραμείνει και …